21.11.17

Πιτσιόρλας: Μέρος της καχυποψίας των επενδυτών είναι δικαιολογημένο...

Αισιόδοξος για την πορεία των επενδύσεων στις Σκουριές και στο Ελληνικό αλλά και για θετικές εξελίξεις στον τομέα των...
ναυπηγοεπισκευών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αν και παραδέχθηκε ότι «ένα μέρος της καχυποψίας των επενδυτών είναι δικαιολογημένο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» και στους Βασίλη Χιώτη και Μπάμπη Κούτρα, υποστήριξε ότι στο χώρο των ναυπηγοεπισκευών, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. «Τα ναυπηγεία της Σύρου είναι κλειστά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που είμαστε στη διαδικασία να λύσουμε το πρόβλημα. Έχουμε συμφωνήσει με τον επενδυτή και εξελίσσεται η τυπική διαδικασία» σημείωσε. Στο ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υποστήριξε ότι το Δημόσιο με την τράπεζα κινούνται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. «Το ζήτημα εκκρεμεί για πολλά χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το λύσουμε» επισήμανε. 


Αναφορικά με τις Σκουριές, σημείωσε ότι μέσα σε λίγους μήνες θα υπάρχει τελική απόφαση, που θα προκύψει μέσα από τη διαιτησία. «Είναι μια επένδυση που λειτουργεί με εμπόδια, όχι μόνο τώρα αλλά και με προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι «το Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2018». Αναφερόμενος στα εμπόδια για την επένδυση, ο Στέργιος Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι «ένα μέρος της καχυποψίας των επενδυτών είναι δικαιολογημένο. Όμως, εκτός από αυτό υπάρχει ακαμψία σε ορισμένα ζητήματα. Δεν αλλάζουν το παραμικρό στο masterplan»...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: