24.11.17

Εν αναμονή Ελλήνων αστυνομικών το Βερολίνο...

Απάντηση από την ελληνική πλευρά αναμένουν οι γερμανικές Αρχές σχετικά με την ύπαρξη Ελλήνων αστυνομικών στα...
γερμανικά αεροδρόμια μετά το χάος που προκλήθηκε.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται τον συμβουλευτικό και όχι επιχειρησιακό ρόλο των Γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά αεροδρόμια. Εκπρόσωπος του υπουργείου μιλώντας στην Deutsche Welle, διαβεβαίωσε ότι η BPOL, δηλαδή η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, που σημειωτέον στη Γερμανία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα φύλαξης μεταξύ άλλων αεροδρομίων και σιδηροδρομικών σταθμών, «συμβουλεύει από καιρό τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στον ευρωπαϊκό χώρο προς τη Γερμανία για τις νομικές προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής και συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία σε ορισμένα ελληνικά αεροδρόμια».

Εκπρόσωπος του υπ. Εσωτερικών διευκρίνισε στην DW ότι «γι’ αυτή τη συμβουλευτική λειτουργία δραστηριοποιούντα τέσσερα στελέχη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στα αεροδρόμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης». Σε σχέση με την παρουσία Ελλήνων αστυνομικών σε γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να συμμετέχουν σε ελέγχους, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών παρέπεμψε σε συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης, ανάμεσα σε εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και ελληνικής αντιπροσωπείας. Σε αυτήν τη συνάντηση η ελληνική πλευρά δεν ενημερώθηκε μόνο για το πώς διενεργούνται οι έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα, αλλά της προτάθηκε να αποστείλει αστυνομικό σύνδεσμο σε γερμανικά αεροδρόμια. «Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία η ελληνική πλευρά εξετάζει ακόμη αυτήν την πρόταση», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Η απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ελέγχεται ως προς τον ρόλο των Γερμανών αστυνομικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών οι Γερμανοί αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πιο ενεργό ρόλο. Δεν είναι μόνο παρόντες κατά τον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης και τη σύγκριση των στοιχείων του κατόχου με το διαβατήριο ή την ταυτότητα, αλλά διενεργούν και οι ίδιοι ελέγχους χωρίς την παρουσία Ελλήνων συναδέλφων τους. Ελέγχουν δηλαδή δειγματοληπτικά ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών επί τη βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών τους βγάζοντάς τους από τη σειρά με τους άλλους επιβάτες...

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: