2.11.17

Διαφωνία στην Κεντροαριστερά...

για τη διατήρηση των ΚΟ...

Η επισήμανση στη διάρκεια της τηλεμαχίας ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού θα...
διατηρηθούν ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι το θέμα που προκαλεί ένταση ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα.

Μάλιστα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Γεννηματά-Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για κρυφή συμφωνία ενώ θέτουν και θέμα ηθικής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, υπερασπίστηκε τη θέση της τονίζοντας: «Καμιά κρυφή συμφωνία. Υπάρχει κοινός νους σε πράγματα που είναι γνωστά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο» και συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για όσους, όπως είπε, ψάχνουν για νέο κύκλο εσωστρέφειας:

«Όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες και όχι να συντονίζονται με κοινή δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, χάρη κάνουν στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνουμε λοιπόν με αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και με την υποκρισία».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για μαθητευόμενους Σέρλοκ Χολμς και παρέθεσε σειρά συνεντεύξεων των τελευταίων εβδομάδων στις οποίες έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επέμεινε: «Δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες κορυφής, όταν είμαστε σε διαδικασία εκλογής από τη βάση».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφωνεί με τη συμφωνία των Γεννηματά-Θεοδωράκη, τονίζοντας: «Το θέμα με την ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων για εμένα είναι και ηθικό. Δηλαδή, ενώ από τη μια έλεγαν ότι ο αρχηγός της παράταξης δεν μπορεί να είναι και ευρωβουλευτής, γιατί δεν θα βρίσκεται στη Βουλή, από την άλλη είχαν αποφασίσει να παραμείνουν ως έχουν οι ΚΟ» και συμπλήρωσε: «Εφόσον δεν εκλέγουμε επικεφαλής της ΚΟ κάποιοι έθεταν το θέμα εκ του πονηρού».

Την κατηγορηματική διαφωνία τους με αυτήν τη συμφωνία εξέφρασαν και κκ. Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: