30.11.17

Μητσοτάκης: Ντράπηκα όταν υποβλήθηκα σε έλεγχο...



... στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης...
Tην ντροπή που ένιωσε όταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης οδηγήθηκε σε συγκεκριμένο χώρο και...

υποβλήθηκε σε έλεγχο διαβατηρίου επί 20 λεπτά, περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Πέμπτη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Μπρούγκελ «Responsibility to reform Europe» στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση εκτός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρι Κατάινεν. Συντονίστρια ήταν η αναπληρωτής διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαρία Δεμερτζή.

DP39OzbW4AI3ked

O Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρία Δεμερτζή αν. διευθύντρια του Ινστιτούτου Bruegel και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρι Κατάινεν

«Ντράπηκα ως Έλληνας όταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με πήγαν σε διαφορετικό χώρο ελέγχου, όπου περίμενα 20 λεπτά για τον έλεγχο διαβατηρίου», ειπε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στη γνωστή πλέον κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στα γερμανικά -και όχι μόνο- αεροδρόμια, μια διαδικασία που ουσιαστικά συνιστά έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Σένγκεν.

«Για να λειτουργεί η ελεύθερη μετακίνηση εντός Ευρώπης πρέπει να υπάρχει κοινός έλεγχος των ευρωπαϊκών συνόρων», πρόσθεσε. 

Ο Κυριάκος τάχθηκε υπέρ της Κοινής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής, λέγοντας ότι αναμένει «η Ελλάδα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας»,καθώς, «είμαστε η χώρα που ξοδεύει πάνω από το 2% του Α.Ε.Π. της σε αμυντικές δαπάνες».

πηγη protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: