21.11.17

Η Φώφη εξελέγη πρόεδρος, αλλά ο Ανδρουλάκης νίκησε..

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεννηματά Ανδρουλάκης

Τι θα συμβεί εφεξής στην κεντροαριστερά...
Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη, ως αναμένετο, Πρόεδρος στον υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Νικητής όμως της χθεσινής αναμέτρησης ανεδείχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο...
νεαρός ευρωβουλευτής έλαβε το 44% των ψήφων, όταν ακόμη και οι πλέον απαισιόδοξοι της Φώφης δεν περίμεναν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πέσει κάτω από το 60%.

Το αποτέλεσμα 56% - 44% ουσιαστικά διαιωνίζει το διχασμό που ξεκίνησε στη Χαριλάου Τρικούπη όταν η Γεννηματά έδιωξε τον γραμματέα Ξεκαλάκη και διέλυσε  την Κεντρική Επιτροπή, που ήταν της επιρροής Ανδρουλάκη. Πλέον θα είναι δύσκολο στη Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της να αγνοήσουν τον "συσχετισμό" του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακόμη χειρότερα θα ταλαιπωρηθεί η ΔΗΣΥ εάν, όπως προφητεύουν οι ακραίοι των δύο επιτελείων, ξεκινήσει εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην ηγεσία του και την πανίσχυρη πλέον μειοψηφία.

Η Φώφη εξελέγη αρχηγός αλλά έβαλε πολλούς μπελάδες στο κεφάλι της. Αυτό που νόμιζε ότι απέφευγε -την ομάδα Ανδρουλάκη- προκηρύσσοντας συνέδριο και μεταφέροντας την πολιτικοργανωτική λειτουργία από το ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ανδρουλάκης είχε δύναμη, στη ΔΗΣΥ, όπου ο Ανδρουλάκης δεν είχε οργανωτική δύναμη ούτε καν παρουσία, το βρίσκει μπροστά της.

Τώρα ο Ανδρουλάκης όχι μόνον θα έχει παρουσία στη ΔΗΣΥ και το νέο φορέα που κάποια στιγμή, πιθανότατα την Άνοιξη, θα ιδρυθεί, αλλά θα είναι και ισχυρή συνιστώσα καθώς την πρώτη Κυριακή ήλθε δεύτερος, με ποσοστό κοντά στο 25% ξεπερνώντας τόσο τον επικεφαλής του Ποταμιού όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων, οι οποίοι εφέροντο να έχουν περισσότερες ελπίδες από αυτόν για να πάνε ραντεβού με τη Φώφη στον χθεσινό δεύτερο και τελικό γύρο.

Βεβαίως, αρχηγός είναι η Φώφη και αυτή θα κάνει κουμάντο. Όμως οι αποφάσεις της θα περνάνε από πολλά κόσκινα. Περισσότερα απ' ότι προηγουμένως.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Φελνίκου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: