2.11.17

Ο Χρήστος Σπίρτζης απαντά στην Taxibeat...

Δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για τους φόρους που πληρώνει...

Συνέχισα στην κόντρα του με την Taxibeat δίνει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σήμερα, Πέμπτη, είχε...
συνάντηση με τους φορείς ενόψει του πολυνομοσχεδίου για τις μεταφορές.

Παρότι το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε «πολύ καλό κλίμα», αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά της Taxibeat, αλλά και της UBER, υπογραμμίζοντας ότι εκπρόσωποι τους δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον κ. Σπίρτζη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου: Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος) και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;». «Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι  αν επιθυμούν, ας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει και από ποιες δραστηριότητες προέρχεται, ή όποια άλλα τέλη έχουν πληρώσει…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Taxibeat, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σπίρτζη «ότι δεν αφήνει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα», είχε τονίζει πως «ανήκει κατά 100% στη γερμανική τεχνολογική εταιρία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Beat αποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομικήυπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει η εταιρεία, «φορολογείται στην Ελλάδα και έχεικαταβάλει ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.(…) Αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο. Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στηΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία».

«Πριν από την εξαγορά, το 50% των μετοχών της ανήκε στους εργαζόμενους, που την εμπνεύστηκαν, τη δημιούργησαν και την ανέπτυξαν, στους ανθρώπους που πίστεψαν στην ιδέα και την προοπτική της. Το υπόλοιπο 50% ανήκε σε έλληνες και ξένους επενδυτές, κατά την απολύτως συνήθη και διεθνή πρακτική των εταιρειών start up που προσελκύουν μικρά κεφάλαια από πολλούς επενδυτές για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα».
Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατά τα άλλα, στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: