24.11.17

To lifestyle και η ναζιστική ke-Notis...

Το ότι το lifestyle και οι ταγοί του από την εμφάνιση στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Χρυσής Αυγής ξεπλένουν τους νεοναζιστές, με χαριτωμένα «ρεπορτάζ» και συνεντεύξεις δεν είναι κάτι άγνωστο.

Οι «χαριτωμενιές» του...
«Πρώτου Θέματος» και των μεσημεριανάδικων με τους «αλτρουϊστές» ναζιστές και τα «γοητευτικά» πρωτοπαλίκαρα είναι νωπές ακόμα στη μνήμη μας. Παρά όμως τη δολοφονία Φύσσα, παρά τη βροχή των στοιχείων για την εγκληματική ναζιστική οργάνωηση το χούι του lifestyle παραμένει. Ο δεδηλωμένως ναζιστής αντιμετωπίζεται σαν μία δημοφιλής αξιοσέβαστη περσόνα, που «τα λέει έξω από τα δόντια» και αξίζει την προσοχή μας.

Τελευταίο περιστατικό η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα με καλεσμένο τον Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος φρόντισε να ξεράσει τον ναζιστικό του εμετό στα πρόσωπα των τηλεθεατών, με ύμνους για την χούντα και την χρυσαυγίτικη αλητεία.

Φυσικά οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν ξεχάσει σε ποιο μέσο φιλοξενούνται. Και σ’ αυτό το μέσο κυρίαρχο στοιχείο είναι η εικόνα. Μόνο που κάποιες φορές «ξεχνούν» να τη χρησιμοποιήσουν. Μπορεί να δεις το τάδε φουστάνι, να θαυμάσεις την κόμμωση μίας κυρίας ή το ρολόι ενός κυρίου, αλλά όταν ο ναζιστής που έχεις απέναντι σου μιλάει για «πατριώτες» ποτέ δεν θα του πετάξεις στην μούρη βίντεο με τα ινδάλματά του να χαιρετούν ναζιστικά, ποτέ δεν θα κάνεις focus στα τατουάζ με τους αγκυλωτούς σταυρούς. Εκεί θα αφήσεις τα πράγματα να παραμείνουν στο επίπεδο της «ψιλής κουβέντας», του «εντάξει, μαλάκες υπάρχουν παντού», όπου ο ναζιστής μπορεί να ξερνάει τον οχετό του, χωρίς καμία απάντηση, χωρίς κανένα στοιχείο που να αναιρεί τους ισχυρισμούς του. Ο «άρχοντας» τραγουδιστής καλείται για να κάνει ντόρο, για να ανεβάσει νουμεράκια κι αυτός ο στόχος δεν περιλαμβάνει «στοιχεία».

Άλλωστε ο ναζιστής καλεσμένος γίνεται δεκτός ως «μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, «ο ένας και μοναδικός» που «λέει πάντα την άποψη του κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε». Δέχεται βροχή επιθετικών ερωτήσεων, όπως «Τώρα θα ψηφίσεις ξανά Χρυσή Αυγή στις εκλογές;», απόψεις του παρουσιαστή Λιάγκα όπως «εγώ πιστεύω ότι είσαι πολύ αριστερός μέσα σου» και η μόνη μορφή απέναντι του είναι «γιατί, μωρέ, εκφράζεις άποψη και μπορεί να χάσεις πελάτες;» . Κάπου στο ενδιάμεσο θα δεις και ένα «εναλλακτικό» γκαλοπάκι με «εναλλακτικό» μαρκουτσοφόρο, και εκεί – ω! Του θαύματος- οι συντριπτικά περισσότεροι θα πουν ότι θα ψήφιζαν το Νότη Σφακιανάκη, εάν κατέβαινε στην πολιτική.

Ένας αχταρμάς όπου ανάμεσα στα μείζονα σύγχρονα ερωτήματα όπως «είναι προκλητικό το στήθος της Μαρίας Κορινθίου;» και «ποιός επέλεξε το σαλόνι της Πατούλαινας», εμφανίζεται και ένας ναζιστής «για να μας πει την άποψη του». Ολα καλά, όλα ωραία και τι καλά περάσαμε κι αυτό το βράδυ Το πλυντήριο που ξεπλένει τους ναζιστές παραμένει ενεργό και μάλιστα έχει αποκτήσει πολλαπλά «πρόγραμματα». Και κυρίως αυτό για τους επίμονους λεκέδες.


viewtag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: