20.11.17

To μέρισμα πιάνει το κατώτερο μέρος της μεσαίας τάξης"...


Tσακαλώτος: "Χωρίς προληπτική γραμμή η έξοδος από το μνημόνιο".
ΒΙΝΤΕΟ...
Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος «είναι μέρος μίας συνολικής απάντησης στην κρίση, και όχι η απάντηση όπως λέει η αντιπολίτευση. Δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είμαστε...
ευεργέτες, δεν είναι το καλύτερο που θέλουμε. Δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους αλλά είναι καλύτερο από το να σηκώσουμε τα χέρια και να πάμε σπίτια μας. Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης και των κατωτέρων στρωμάτων η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση. «Αυτή είναι ταξική πολιτική που βασίζεται στους εργαζόμενους και σε ένα μέρος της μεσαίας τάξης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η μεσαία τάξη έχει «πολλαπλές ταυτότητες» στις οποίες ανταποκρίνεται η κυβερνητική πολιτική με νόμους που ψηφίζει. «Έχουμε μία διαφορετική συνολική με σας. Όταν υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους της μεσαίας τάξης, καταλαβαίνουμε ότι έχουν πολλαπλές ταυτότητες. Ότι δεν περιμένουν μόνο να πάρουν ένα μισθό, ότι έχουν παιδιά στη φυλακή, ότι έχουν σεξουαλικότητα, ότι τους ενδιαφέρει το σχολείο και η ασφάλεια στη γειτονιά, ότι τους ενδιαφέρει η υγεία», υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ρώτησε την αντιπολίτευση: «οι μεσαίες τάξεις τι περιμένουν από εσάς; Έχουν πολλαπλές ταυτότητες όπως λέμε εμείς ή τους αφορά μόνο η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας από την οποία κάποτε θα φτάσει στην μεσαία τάξη;».

«Μιλάτε εσείς για ταξική πολιτική; Δέχομαι την κριτική. Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική. Λέτε ότι θα έπρεπε να βάλουμε όλα τα λεφτά στην ανάπτυξη και έτσι θα αντιμετωπιζόταν η ανθρωπιστική κρίση; Σωστά δώσαμε χρήματα για την κρίση. Δεν μπορεί να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και το 1/3 της κοινωνίας να μην ξέρει πότε θα έρθει το επόμενο φαγητό», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι «το μέρισμα πιάνει όλη την μεσαία τάξη, όπως γράφουν τα fake news. Είπα ότι πιάνει το κατώτερο μέρος της μεσαίας τάξης».

Δείτε το Βιντεο:



Χωρίς προληπτική γραμμή η έξοδος από το μνημόνιο

"Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση γιατί το καλοκαίρι του 2014 η πρόταση ήταν για προληπτική γραμμή στήριξης και κρίνατε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε με αυτό" δήλωσε επίσης ο Τσακαλώτος.

"Δεν είχατε αποθέματα και δεν είχατε λύσει το θέμα του χρέους. Εμείς μάθαμε από τα λάθη και δεν δεχτήκαμε τον συμβιβασμό του 2015 και πήγαμε σε δημοψήφισμα. Γιατί μας έδιναν πρόγραμμα για πέντε μήνες χωρίς χρέος και αποθεματικά", υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
"Εμείς βγήκαμε δεύτερη φορά στις αγορές και θα βγούμε και τρίτη για να βγούμε χωρίς την προληπτική γραμμή στήριξης", τόνισε.
Με το σχέδιό μας μάθαμε τι να κάνουμε και με το μέρισμα, είπε ο κ. Τσακαλώτος. "Το 2014 η ΝΔ είχε 1,5 δισ. ευρώ στόχο για πλεόνασμα και πετύχατε 77 εκατ. ευρώ", κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: