30.11.17

Κυρίες και κύριοι, ο άνθρωπος που έκλεισε το Twitter του Τραμπ…

 ... για 11 λεπτά...
Η ηλεκτρονική έκδοση techcrunch.com κατάφερε να εντοπίσει τον υπάλληλο του Twitter, ο οποίος την τελευταία ημέρα της εργασίας του στην εταιρεία έκλεισε το λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τον...
τουρκικής καταγωγής, Μπαχτιγιάρ Ντουισάκ, ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου και μένει μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο λογαριασμός του Τραμπ έμεινε ανενεργός για 11 λεπτά μέχρι να τον επαναφέρει το τεχνικό τμήμα του Twitter.

Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω tweet ότι ερευνά τις αιτίες του περιστατικού, ενώ αργότερα έγραψε: «Μάθαμε ότι έγινε από έναν υπάλληλο στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, που το έκανε την τελευταία του μέρα στη δουλειά. Πραγματοποιούμε ολοκληρωμένη εσωτερική έρευνα».

Όπως εξήγησε ο Ντουισάκ, απλώς ακολούθησε το πρωτόκολλο της εταιρείας σχετικά με λογαριασμούς που λαμβάνουν μεγάλο αριθμό καταγγελιών για την αποστολή μηνυμάτων που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter.

Ο ίδιος δεν πίστευε ότι τελικά ο λογαριασμός θα έπεφτε.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης έχουν αποδείξει ότι τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου είναι προσβλητικά, στηρίζουν ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις και απειλούν με χρήση βίας – συνεπώς το Twitter θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όπως απέδειξε όμως το Twitter, όλοι είμαστε ίσοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά… κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατά ανοιχτούς λογαριασμούς που θεωρούνται «newsworthy», έχουν δηλαδή ιδιαίτερο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι παραβιάζουν του κανόνες λειτουργίας του μέσου.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: