13.12.17

Σχεδιάζουμε εταιρεία ειδικού σκοπού...

...για να προστατεύσουμε σπίτια από πλειστηριασμούς, δήλωσε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου...

Για την πρωτοβουλία του προκειμένου να σωθούν τα σπίτια τεσσάρων συμπολιτών του που απειλούνται από...
τους πλειστηριασμούς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης.

Όπως είπε η σκέψη γεννήθηκε όταν «μέσα σε μια εβδομάδα τέσσερις συμπολίτες με ενημέρωσαν για τα κατασχετήρια που είχαν λάβει».

«Μιλάμε για ανθρώπους που ανήκουν στη μικρή αστική τάξη της χώρας. Δεν είμαστε δήμος που έχει οικονομική δυνατότητα αλλά φροντίσαμε άμεσα να βρούμε νομική στήριξη με δύο δικηγόρους, το δεύτερο ήταν να έρθουμε στην σε επαφή με την κοινωνική υπηρεσία και την ψυχολόγο για να υπάρξει κοινωνική στήριξη» είπε ο κ. Μεθενίτης.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι «δώσαμε εντολή σε δικηγόρο και υπάρχουν θετικά δείγματα για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα μπορεί να συγκεντρώνει χρήματα από ιδιώτες. Θα δούμε, επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει και ένα ειδικό τέλος για να συνεισφέρουμε όλοι. Συνεγείραμε και την εκκλησία αλλά και ένα δίκτυο ιδιωτών που μας βοηθά στο κοινωνικό παντοπωλείο από το οποίο ζητήσαμε να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό».

Διευκρίνισε, δε, ότι «αυτοί οι άνθρωποι ήταν άνθρωποι που είχαν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο και τους έχουμε ελέγξει ότι αντιμετωπίζουν όντως μεγάλες δυσκολίες» προσθέτοντας ότι και στις τέσσερις περιπτώσεις μιλάμε για σπίτια μέχρι 80 τ.μ.».

Σύμφωνα με τον ίδιο παρόμοια πρωτοβουλία έχουν αναλάβει οι δήμαρχοι Θέρμης και Ζαχάρως ενώ το θέμα των πρωτοβουλιών των δήμων στο θέμα των πλειστηριασμών θα υπάρξει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την Παρασκευή...


protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: