16.12.17

Δεκα ερωτήσεις...


...που πάντα ηθελες να κάνεις σ' εναν επαγγελματία Άγιο Βασίλη...
Δεδομένου ότι ο Άγιος Βασίλης έχει πολλά να κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε Χριστούγεννα, προσλαμβάνει...
ανθρώπους που ντύνονται όπως αυτός και βοηθούν στη διάδοση του εορταστικού πνεύματος. Τουλάχιστον αυτό λέει ο Marian Fedel στα παιδιά που αμφισβητούν ότι είναι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης.

Από το 2013, ο Marian έχει δουλέψει για το Berlin Studierendenwerk – έναν οργανισμό που βοηθά φοιτητές στο Βερολίνο να βρουν δουλειά. Το 2016, η εταιρεία εξασφάλισε δουλειά σε τουλάχιστον 230 φοιτητές, οι οποίοι ντύνονταν Aγιοβασίληδες σε παιδικές εκδηλώσεις και εταιρικά event. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μόνο, μπορώ να κερδίσω μέχρι 600 και ευρώ», λέει ο Marian.



VICE: Νιώθεις ποτέ άσχημα που λες ψέματα στα παιδιά;
Marian: Σε καμία περίπτωση. Είναι πάντα ωραίο να γνωρίζεις παιδιά που πιστεύουν ακόμη στον Άγιο Βασίλη. Κατ’ εμέ, αυτή είναι η μαγεία των Χριστουγέννων. Μέσα στα χρόνια, έχω σκεφτεί πολλές ιστορίες, τις οποίες λέω σε παιδιά που μεγαλώνουν και ξεκινούν να αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Για παράδειγμα, τους λέω ότι ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να παραδώσει μόνος του τα δώρα, οπότε προσλαμβάνει ανθρώπους που του μοιάζουν, για να τον βοηθήσουν. Τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν ό,τι τους λέει κάποιος που είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Πώς τους εξηγείς το γεγονός ότι τα παιδιά με πλούσιους γονείς παίρνουν καλύτερα παιχνίδια, από τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν τόσα χρήματα;
Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το μειονέκτημα της δουλειάς μου είναι ότι συμβάλλω στην κουλτούρα μαζικής κατανάλωσης των Χριστουγέννων. Είναι, όμως, δουλειά μου να διαδίδω το εορταστικό πνεύμα σε όποιον έρχεται να με δει.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: