11.12.17

Αναζητείται λύση για τον ΦΠΑ στα νησιά...

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους νησιώτες βουλευτές...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές του Αιγαίου με τις πρώτες πληροφορίες να...
αναφέρουν πως στη συζήτηση που έγινε εξετάστηκε ένα μικτό σύστημα (κατηγοριοποίηση των νησιών) το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί προκειμένου να μην αυξηθεί οριζόντια ο ΦΠΑ και στα 32 νησιά από 1/1/2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος σχεδιασμός, που, όμως απαιτεί συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών χωρίζει τα νησιά σε «δυο ταχύτητες»:
 

Σε εκείνα που με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων (αγοράς, γεωγραφικών, πληθυσμιακών, οικονομικοινωνικό προφίλ) θα παραμείνει μειωμένος ο ΦΠΑ. Σε αυτά θα μπορούσε π.χ να περιλαμβάνεται η Λέσβος που πλήττεται από το προσφυγικό, ή η Κως που ακόμα αποκαθιστά τις ζημιές  της από τον πρόσφατο σεισμό.
Στα νησιά στα οποία ο ΦΠΑ τελικά θα ανέβει κατά 30% ή λιγότερο, όμως η διαφορά θα μπορούσε να καλυφθεί με άλλους τρόπους: Φορολογικά ή ενισχυτικά - επιδοματικά και πάλι βάση κριτηρίων.

Αν και οι Θεσμοί είναι αυτοί που θα πουν την «τελευταία κουβέντα», οι βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το newpost.gr πιστεύουν πως με βάση αυτή την πρόταση θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί μια λύση με τους εταίρους...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: