17.12.17

Το παρασκήνιο για την εκλογή μουφτή...




...εδωσε στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή, η Σία Αναγνωστοπούλου.
"Γιατί το κάναμε αυτό το χατίρι στον Ερντογάν με τον μουφτή", την ρώτησε ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ. Η...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, πως, "το αίτημα για εκλογή του μουφτή, υπάρχει στην μειονότητα και στο ίδιο το κόμμα μας πάρα πολλά χρόνια.
Δεν ήρθε ο κ. Ερντογάν και ως κεραυνός εν αιθρία μας εκανε ενα αίτημα και η κυβέρνηση έσπευσε να το εκπληρώσει".
"Εχει προηγηθεί και κάτι άλλο. Περνάει τωρα νομοσχέδιο από την βουλή, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, για επιλογή της μειονότητας αν θα προσφεύγει στον μουφτή για τις αστικές τους υποθέσεις, ή στην ελληνική πολιτεία".
«Αλλάζουν πράγματα στη μειονότητα, που έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια», τόνισε η κυρία Αναγνωστοπούλου. Και πρόσθεσε, πως, «ως πολίτες δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για τη μειονότητα της Θράκης».


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε, πως, «έπρεπε να προηγηθεί το θέμα της Σαρίας» και ανέφερε οτι «έπρεπε αναγκαστικά να διορίζεται από το κράτος».

Τόνισε, επίσης,  πως, «η μειονότητα στη Θράκη εξακολουθεί να είναι στο έλεος κάποιων εθνικοφρόνων».


Από την άλλη πλευρά, η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως η επίσκεψη Τ. Ερντογάν «ήταν απροετοίμαστη και χωρίς στόχευση».

«Για ποιοι λόγο τον καλέσαμε στην Ελλάδα για να θέσει θέματα όπως η Λωζάνη. Τον φέραμε εδώ για να θέσει για πρώτη φορά στη διμερή ατζέντα τέτοια θέματα. Ουδέποτε αυτά τα θέματα υπήρξαν στη διμερή ατζέντα», ειπε η βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Εξωτερικών να επιτίθεται στα ΜΜΕ».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασης για πρόσκληση του Τ. Ερντογάν λέγοντας πως η Ελλάδα επιχειρεί να είναι «σταθερός πόλος σε περίοδο ασταθή».

Κατηγόρησε την Τουρκία πως είναι «παράγοντας αστάθειας στην περιοχή».

Εκτίμησε παράλληλα, πως, «Η ΕΕ έχει γυρίσει την πλάτη στη συμφωνία με την Τουρκία» και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα έχει φορτωθεί όλο το βάρος της προσφυγικής κρίση».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επέμεινε πως «πρώτη φορά τέθηκε σε διμερές επίπεδο το ζήτημα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».


Η βουλευτής της ΝΔ θύμισε τελος, πως, «σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις υποστήριζαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: