2.12.17

Πόλοι και... αντίβαρα!..

Επιχειρώντας να θέσει τέρμα σε μια ονοματολογία που μπορεί να κατέληγε και γραφική, η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης θέλησαν να σηματοδοτήσουν ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, έχοντας κοινοβουλευτική παρουσία, είναι οι...
δύο δυνατοί πόλοι που θα συμβάλουν αποφασιστικά μέσα από την ενεργό πολιτική αντιπαράθεση στη συγκρότηση του χώρου.

Ήδη με επιστολή τους προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζήτησαν στα κόμματα που αναφέρονται στην πρόθεση ψήφου να μετράται το Κίνημα Αλλαγής και όχι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ξεχωριστά.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως όνομα, ξένισε πολλούς, γιατί θυμίζει έντονα το ΠΑΣΟΚ. Αυτή όμως ήταν και μια επιδίωξη όσων συναινούν, να σηματοδοτήσουν δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι η βάση του νέου εγχειρήματος. Με τον όρο Κίνημα εκτιμούν ότι δίνεται μια δυναμική στον νέο φορέα, ενώ δεν οριοθετεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (Κέντρο ή Κεντροαριστερά) για να προκαλεί εντάσεις.

Είναι ένα όνομα στο οποίο εύκολα θα προσχωρούσαν οι ακραιφνείς ΠΑΣΟΚοι και δεν δημιουργεί τριβές, ενώ διευκολύνει και το ΚΙΔΗΣΟ, που έχει το Κίνημα στον τίτλο του, αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ότι πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός νέου φορέα. «Κίνημα Αλλαγής είναι ο τίτλος του νέου ενιαίου φορέα που στεγάζει πλέον τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Κίνημα Αλλαγής και ελπίδας για την κοινωνία, τους πολίτες, τη χώρα, τη ζωή μας», έσπευσε να δηλώσει μέσω Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσο πιο βαθιά μπαίνει στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόσο πιο πολύ μοιάζει να δυσφορούν κεντροδεξιάς απόκλισης στελέχη που ασφυκτιούν από τη συνεργασία. Ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να τιμήσει την υπογραφή του και τον λόγο του και να είναι στην πρώτη γραμμή συγκρότησης του νέου φορέα. Μάλιστα τόσο με τις δηλώσεις του όσο και με την επιτυχημένη πρόβα συνεργασίας της Δευτέρας, όπου οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες αλλά και ο Θεοδωράκης με τη Γεννηματά εμφανίστηκαν απόλυτα συντονισμένοι, επιθυμεί να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που τηρούσαν επιφυλάξεις για τη στάση του...

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: