17.12.17

Παππάς: Επιταχύνονται οι διαδικασίες...

...για τις αιτήσεις αποζημίωσης των πλημμυροπαθών...

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις αιτήσεις αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα και...
την ευρύτερη περιοχή, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή, για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη λήψη των αποζημιώσεων και να προχωρήσει στην ψηφιοποίησή του, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Διευκρίνισε πως το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέμεινε στο πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, εν κατακλείδι της καθημερινότητας των πολιτών. Ο λόγος για τις εφαρμογές «έξυπνων πόλεων», εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες σε κάποιες περιοχές και δεν είναι πολυδάπανες, όπως εξήγησε ο κ. Παππάς.


Το να περνά το απορριμματοφόρο να αδειάζει τους κάδους πριν αυτοί ξεχειλίσουν ή να μην περνά όταν οι κάδοι είναι ακόμη άδειοι, μπορεί να φαντάζουν σκηνές από το μέλλον, αλλά μπορεί και να μην είναι, όπως εξήγησε ο υπουργός κ. Παππάς. (Αισθητήρες θα τοποθετηθούν στους κάδους, αλλά και στα απορριμματοφόρα για τη διαδρομή που θα ακολουθούν).

Βέβαια, αυτές οι εφαρμογές για να γίνουν πράξη, χρειάζονται και την κατάλληλη συνδεσιμότητα, ανέφερε επίσης, εξαγγέλλοντας ότι σχολεία και δημόσια κτήια θα αποκτήσουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρξει εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή κουπονιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη σύνδεσή τους με υψηλές ταχύτητες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: