17.12.17

Αυλαία με τη γνωστή συνταγή...


Όλη την ατζέντα των γνωστών υποσχέσεων και προθέσεων ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με...
την οποία έκλεισε τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για σχέιο ανάπτυξης και για επενδυτική έκρηξη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς στα θέματα της ασφάλειας.

«Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προσθέτοντας ότι «πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι».

Μίλησε για δύο άξονες στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας: Απελευθέρωση της δημιουγικότητας των Ελλήνων από τον κρατισμό και την ασφυκτική φορολογία και διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να ευλογήσει και τα γένια του σημειώνοντας ότι «Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο. Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς» για να προσθέσει «Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά. Αυτές είναι μερικές από τις παθολογίες της Μεταπολίτευσης για τις οποίες φέρουν ευθύνη όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν εξαιρώ το δικό μας».

«Όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τις νέες δουλειές και την έκρηξη επενδύσεων που η πολιτική μας θα δημιουργήσει» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να προσθέσει «Η γενιά των 360 ευρώ να γνωρίζει ότι καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης. Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους».   

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω χειροκροτημάτων, τοποθετήθηκε και για τα ζητήματα της ασφάλειας μιλώντας ξανά για άβατο Εξαρχείων, για θλιβερή εικόνα των Πανεπιστημίων και άλλα πολλά. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: