29.12.17

Μέρισμα ρατσισμού...

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρυσαυγιτες βουλη «Δικαιωθήκαμε» βροντοφωνάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α. για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ που ανακάλυψαν...
πως από το κοινωνικό μέρισμα ωφελήθηκαν και μη Έλληνες. Θαρρείς και οι ανάγκες έχουν εθνικότητα και η φτώχεια θέλει διαβατήριο για να ταξιδέψει στις γειτονιές όπου κατοικεί ο κόσμος του κουτσουρεμένου μεροκάματου και της δουλειάς του ποδαριού.

«Ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν το μέρισμα» φωνάζουν αυτοί που απαξίωναν προ ημερών το οικονομικό βοήθημα χαρακτηρίζοντάς το ψίχουλα και ελεημοσύνη. «Ήρθαν λοιπόν οι ξένοι και μας πήραν την ελεημοσύνη» θα ήταν πιο έντιμο να κραυγάζουν τα κανάλια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, που για μια ακόμη φορά βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο που κρύβουν πίσω από τις αστραφτερές τους οθόνες. Και από κοντά και κάποιες γνωστές ιστοσελίδες της ώχρας και της αρπαχτής να σιγοντάρουν τη χρυσαυγίτικη ρητορεία για όλους αυτούς τους ανεπιθύμητους που μαζεύτηκαν στον τόπο μας και μας ρουφάνε το μέρισμα.

Δεν περιμέναμε, όμως, τίποτα διαφορετικό από αυτή την δημοσιογραφία της συμφοράς και του συγκαλυμμένου ρατσισμού, που τρόμαξε να βγάλει από το λεξιλόγιό της τον όρο «λαθρομετανάστης» αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα ξενοφοβικά της ανακλαστικά που ενεργοποιούνται ακόμη και σε περιπτώσεις όπως αυτή της διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

Δημοσιογραφία που αγνοεί ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη και κάνει πως δεν γνωρίζει ότι το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται και όσοι πολίτες με ξένη υπηκοότητα μένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και να πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα) καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια που ορίστηκαν από το αρμόδιο υπουργείο. Κι όμως. Τα ρεπορτάζ τους έσταζαν ρατσισμό για τις 170 εθνικότητες και τους χιλιάδες αλλοδαπούς που εισέπραξαν το «βοήθημα του ΣΥΡΙΖΑ» στερώντας το από Έλληνες.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης στηλίτευσε τη «μικροπολιτική σιωπή» από Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής μπροστά στην εκχυδαϊσμένη εκδοχή της δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που υπηρετεί πιστά την ίδια ξενοφοβική αντίληψη που κάποτε υποβοήθησε την εκλογική άνοδο του νεοναζιστικού μορφώματος. Μια δημοσιογραφία που απευθύνεται στο μικροαστικό υποσυνείδητο ενός ακροατηρίου γαλουχημένου στην τηλεοπτική ρηχότητα της εποχής μας με ειδικότητα τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή τεχνητών κινδύνων. Μια δημοσιογραφία που κατάφερε να μοιράσει το ρατσιστικό της μέρισμα στοχοποιώντας τον οικονομικό μετανάστη της διπλανής πόρτας.

Κατσάκος Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: