14.12.17

Σκληρό ροκ αντιπολίτευσης...

απέναντι στην κυβέρνηση...

Την ικανοποίησή τους από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, δεν κρύβουν στο Κίνημα Αλλαγής, και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού...
στις τάσεις της MRB εμφανίζεται στην τρίτη θέση και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό ύψους 10,1%, πριν ακόμα συγκροτηθεί σε κόμμα.

Στην προσπάθεια της δημοσκόπησης να αποτυπώσει, δε, την εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής ανεβαίνουν ακόμα ψηλότερα, αγγίζοντας το 11,6%, ενώ το ανώτατο όριο στο εύρος εκτίμησης ψήφου, με αναγωγή στο σύνολο όσων εκδήλωσαν κομματική προτίμηση φτάνει στο 13,1%.

Τα ευρήματα είναι θετικά και για την ίδια την Φώφη Γεννηματά, με πάνω από τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες να εκτιμούν ως θετική εξέλιξη την εκλογή της στην ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν να προετοιμάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιδρυτικό τους Συνέδριο τον Μάρτιο, με το Πολιτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει για πρώτη φορά πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, και παρά την απουσία της Φώφης Γεννηματά στις Βρυξέλλες όπου και θα συμμετάσχει στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος σήμερα, συνεχίζουν στο ‘σκληρό ροκ’ της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χαρακτηριστικό είναι ότι με αφορμή τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην Χαριλάου Τρικούπη, συνοψίζουν την πολιτική της κυβέρνησης στην φράση «ελπίδα πουλούσαν, λεπίδα εννοούσαν». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ εξάλλου τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και το Δημόσιο να ξεπερνούν ήδη τα 100 δις ευρώ, τον έναν στους δύο φορολογούμενους να αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του, τις κατασχέσεις, κυρίως  τραπεζικών λογαριασμών, να φτάνουν τις 1000 την ημέρα και όλα αυτά, την ώρα που το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων «οργιάζει», όπως λένε, το φοροασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδηγεί σε απόκρυψη εισοδημάτων και συνακόλουθη απώλεια εσόδων, η μεγάλη φοροδιαφυγή συνεχίζει ανενόχλητη και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αντικαταστάθηκε από την αύξηση όλων ανεξαίρετα των φόρων, ενώ οι περίφημες λίστες αποφέρουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη λίστα εμβασματούχων που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν Τσίπρας – Καμμένος σε ονομαστική ψηφοφορία τον Ιούνιο του 2011.

«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα αναθεωρεί κάθε τρεις μήνες προς τα κάτω τους αναπτυξιακούς στόχους καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία σε φτωχοποίηση», λένε, για να καταδείξουν ποιοι κατά τη γνώμη τους είναι οι κυβερνώντες : «Υπάκουοι στους δανειστές, άτεγκτοι με τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη, ανίκανοι στην παραγωγή πλούτου, ικανοί στην υφαρπαγή του χάριν των πλεονασμάτων για τα οποία επαίρονται», όπως λένε, καταλήγοντας πάντως ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και η ετυμηγορία τους θα είναι πολύ σκληρή για τον κ.Τσίπρα και τους «συνεργούς» του...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: