3.12.17

«Ντόρα λυπάμαι»...


Πώς κόβεις τους πολιτικούς δεσμούς με τη φαμίλια που σε έκανε πολιτικό; Αυτό ίσως να είναι η πιο δύσκολη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μόλις την ξεκίνησε.

Μπορείς, για παράδειγμα, να..
μην βάλεις την ίδια την αδελφή σου, την Ντόρα Μπακογιάννη, σε υπουργικό συμβούλιο, όταν μάλιστα εκείνη υπήρξε επί χρόνια επιτυχημένη υπουργός; Αυτό όμως θα γίνει όταν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία της χώρας — το προανήγγειλε ο ίδιος με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής και ιδίως για τα δεδομένα της οικογένειας Μητσοτάκη—της πλέον «πολιτικής» που έχει γνωρίσει η χώρα—, είναι μια ριζοσπαστική απόφαση από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι ειλημμένη απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι εφόσον εκλεγεί ο αδελφός της, η κυρία Μπακογιάννη δεν θα μπορεί να διεκδικήσει θέση υπουργού ή επιτρόπου στην ΕΕ. Κατ’ αντιστοιχία το ίδιο θα ισχύει και για τον γιό της και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι πάντως αυτή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη και μια σαφής αντίστιξη σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όλοι έχουν βολέψει κάποιον από την οικογένειά τους — τελευταίο παράδειγμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που πήρε στο Μαξίμου τον εξάδελφό του Γιώργο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: