31.12.17

Οι μαφίες, ο Λαζόπουλος και τα λάθη (του)...

Αποτέλεσμα εικόνας για Λάκης Λαζόπουλος«Μη σώσω να είμαι οπουδήποτε αν δεν...
μπορώ να λέω ελεύθερα την άποψή μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Documento", με αφορμή την αποχώρησή του από τον "Alpha". 

«Τη στιγμή που αποφασίζω να πω εκείνο που σκέφτομαι ξέρω ότι θα έρθω αντιμέτωπος με ζόρικες καταστάσεις. Κι όμως δεν κάνω πίσω. Οι επιθέσεις που δέχομαι προέρχονται από μαφίες ενώ η δική μου αντίδραση έχει να κάνει με τη δύναμη ενός σατιρικού συγγραφέα να διατυπώνει αυτό που βλέπει. Η δύναμη της διατύπωσης σε μια εποχή όπου όλα διαστρεβλώνονται είναι τρομακτική. Σαν να έχουμε συμφωνήσει ότι όλοι οι καθρέφτες είναι παραμορφωτικοί και έρχεται κάποιος να τοποθετήσει έναν κανονικό καθρέφτη», δηλώνει. Και προσθέτει:

«Θα ήταν αφύσικο να ισχυριστώ ότι δεν έχω κάνει λάθη. Είμαι ανοιχτός στο λάθος όπως ο καθένας. Όμως αν μια γυναίκα που μαγειρεύει χρόνια στην κουζίνα σου σπάσει ένα πιάτο θα τη διώξεις; Δεν έγινε και κάτι λοιπόν αν έχω σπάσει ένα πιάτο μέσα σε 35 χρόνια».

»Αποχώρησα από ένα κανάλι με την πιο δημοφιλή εκπομπή, αυτό και μόνο θα ήταν ένας λόγος για να στεγαστώ κάπου. Ωστόσο δεν είμαι πουθενά… Θα έρθει η ώρα που θα μπορώ να μιλήσω -αλλά και να μην έρθει δεν έγινε και κάτι. Μη σώσω να είμαι οπουδήποτε αν δεν μπορώ να λέω ελεύθερα την άποψή μου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την αλλαγή που υποσχέθηκε»

«Το αίτημα των Ελλήνων προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αλλάξει η κατάσταση. Μόνο που ο Έλληνας έχει επιβαρυνθεί επιπλέον φορολογικά, η κατάστασή του έχει γίνει πολύ πιο δυσάρεστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την αλλαγή που υποσχέθηκε. Τώρα αν αυτή μετατίθεται χρονικά είναι κάτι που θα το κρίνει ο κόσμος», επισημαίνει ο καλλιτέχνης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 

«Η κρίση και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις διέλυσαν την ψυχολογία του Έλληνα. Προσωπικά εξοργίζομαι όταν θυμάμαι τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να πετάξει τη χώρα του για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Νωρίτερα δρούσε ο Κώστας Σημίτης της απόλυτης διαφθοράς που ξεπούλησε τα πάντα βάζοντας τα θεμέλια της χρεοκοπίας. Μετά τη δικτατορία αυτές είναι οι δύο προσωπικότητες που συνδέθηκαν με την καταστροφή της χώρας. Επίσης δεν θα συγχωρήσω ποτέ στο ΠΑΣΟΚ ότι αγκάλιασε τη χούντα (σ.σ. Καρατζαφέρης) για να παραμείνει στην εξουσία», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: