14.12.17

Ποιος θα διαδεχτεί τον Τόμας Βίζερ...

στην προεδρία του EwG...

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Hans Vijlbrief, αξιωματούχος στο ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, θα...
διαδεχθεί τον Τόμας Βίζερ στη θέση του προέδρου του EuroWorking Group .

Ως πηγή της είδησης οι FT αναφέρονται δύο διπλωμάτες της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή είναι ο κύριος σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Με σπουδές οικονομικών, έχει αναλάβει διάφορες θέσεις στο ολλανδικό υπουργείο από το 2004. 


Ως πρόεδρος του  Eurogroup Working Group, ο κ. Vijlbrief θα αναλάβει επικεφαλής και της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, ενός μεγαλύτερου σώματος υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων από όλα τα 28 κράτη μέλη.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι για το ρόλο του EWG αποφάσισαν να ανοίξουν δρόμο για τον κ. Vijlbrief, καθιστώντας περιττή την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας.   

Ο κ. Vijlbrief, ο διορισμός του οποίου θα επιβεβαιωθεί την Παρασκευή και θα επικυρωθεί επίσημα την επόμενη χρονιά, θα αντικαταστήσει τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ ο οποίος θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο μετά από έξι χρόνια στο τιμόνι του EWG.

«Μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια»

Ο νυν επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ είναι ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε ξένο την υπόθεση των ελληνικών μνημονίων. Ιστορική θα μείνει η ατάκα του τον κολασμένο Νοέμβριο του 2013 όταν ο τότε  έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας προσπαθούσε να βρει άκρη σε συνάντηση με την Τρόικα ( Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς).

Ενημερώνοντας τότε τους δημοσιογράφους υπό το καθεστώς ανωνυμίας ( μετά αποκαλύφθηκε ποιος το είπε)  ανέφερε «μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια» . Είχε παραπέμψει μάλιστα την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τις αποφάσεις για την Ελλάδα «μετά τις διακοπές του σκι»!...


thetoc.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: