16.12.17

Υπ. Παιδείας: Πρόσθετη επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια...

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ προς τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Yπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο...
πλαίσιο της συνεδρίασης της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο του 2019 κάθε κενή θέση μέλους ΔΕΠ που θα προκύπτει, θα αναπληρώνεται κανονικά με τον κανόνα ένα προς ένα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, η αύξηση αυτή των κονδυλίων για τα ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Τα 7 εκατομμύρια θα δοθούν έως τέλος Δεκεμβρίου και αποτελούν μέρος από τα 35 εκατομμύρια που είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Ήδη τον περασμένο μήνα είχαν δοθεί 11 εκατομμύρια επιπλέον του προϋπολογισμού των ΑΕΙ για το 2017. Τα 34 εκατομμύρια που εξασφαλίστηκαν θα αποδοθούν το Φεβρουάριο.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος ανακοίνωσε τις κατανομές του ποσού των 7 εκατ. ευρώ στα Ιδρύματα και μετά από συζήτηση συμφωνήθηκε να υπάρξει πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων ώστε στο μέλλον η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων να γίνεται με συγκεκριμένα και προκαθορισμένα κριτήρια...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: