14.12.17

O Βούτσης καταγγέλλει ύποπτες μεθοδεύσεις...

...για να πέσει η κυβέρνηση... Κυοφορείται αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο (Βίντεο)...

Την έντονη ενόχληση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού ο...
οποίος υποστήριξε πως «Κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν».

Επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτίθεται και πάλι στην αξιωματική αντιπολίτευση υπονοώντας πως εξυπηρετεί συμφέροντα:

«Η ισχυρή διαφωνία με τον προϋπολογισμό, που ενσωματώνει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και πέραν των δεσμεύσεων της συμφωνίας, είναι μια ισχυρή διαφωνία που εδράζεται στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκφράζετε και στη βαθιά ανησυχία αυτών των συμφερόντων ότι φεύγουν από το καθεστώς της ασυλίας και του απυρόβλητου στο οποίο για δεκαετίες αλλά και μέσα στην κρίση είχαν συνηθίσει να κερδοσκοπούν, να φοροδιαφεύγουν, να εισφοροδιαφεύγουν, και να στέλνουν σε οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού τα μαύρα και γκρίζα χρήματά τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτοί είναι οι επισπεύδοντες».

«Δεν συμφωνώ ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός Προϋπολογισμός, είναι ο τρίτος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι κάτι που εξαναγκαστήκαμε κλπ κλπ», είπε ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής «χρέωσε» σε ορισμένα κόμματα, τα οποία χωρίς να κατονομάσει, είπε ότι προβαίνουν σε ύποπτες μεθοδεύσεις για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, κι ότι κυοφορείται η δημιουργία ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου με την συνδρομή συγκεκριμένων δυνάμεων. Όπως είπε "κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν".

 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την αποστροφή του προέδρου της Βουλής, «απαράδεκτη» προσθέτοντας πως «σε λίγο θα γράφει και τους λόγους της αντιπολίτευσης. Ο Χρ. Σταικούρας έκανε λόγο για απουσία αυτοκριτικής.
 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: