20.1.18

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης...

για την ομιλία Τσίπρα...

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε επί μια ώρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς...

να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που έχουν οι πολίτες: Υπάρχει ή όχι ενιαία κυβερνητική πρόταση για το Σκοπιανό;», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Από το γεγονός ότι δεν απάντησε σε αυτό το βασικό ερώτημα, αλλά και από το σύνηθες διχαστικό ύφος του, γίνεται ξεκάθαρο ποιος αντιμετωπίζει ανεύθυνα, επιπόλαια και τυχοδιωκτικά ακόμη και τα εθνικά θέματα.
Υ.Γ.: Καθώς ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε και πάλι τον κ. Μητσοτάκη ως εν ενεργεία πρωθυπουργό του συνιστούμε να κάνει απλώς λίγη υπομονή», αναφέρει η ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:»Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».

«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν.Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογηθεί στον αριστερό κόσμο που τον ψήφισε για το γεγονός ότι έχει καταντήσει η «αριστερά» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ και υλοποιεί τα βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου. Στην προσπάθεια του αυτή καταφεύγει στη γνωστή δικαιολογία όλων των συμβιβασμένων στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, στο δήθεν ρεαλισμό» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ευτυχώς που στον τόπο αυτό υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που δεν ακολούθησαν το ρεαλισμό της κυβερνητικής καρέκλας, άλλα αυτόν της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ό,τι κατέκτησε ο λαός, το κατέκτησε με αυτό το ρεαλισμό. Ενώ, η τύχη των δυνάμεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι να τους επαινούν μόνο οι εκπρόσωποι του κατεστημένου» τονίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του «όσο δε για τη «φωτιά της μάχης» στην οποία έχει δήθεν ριχτεί ο κ. Τσίπρας, του συστήνουμε να μη μετράει το μπόι με τον ίσκιο του».

Ένα ακόμη ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάζοντας το δικό του τεχνητό success story, έδωσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «ολιγαρχίες και ελίτ» ενώ η κυβέρνηση του ασκεί μία σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και σε “πατριδοκάπηλους και εθνικιστές” ενώ συγκυβερνά με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Ο διπρόσωπος ρόλος του επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα ως ταυτόχρονα μνημονιακός στις πράξεις και αντιμνημονιακός στα λόγια. Ξεπέρασε δε και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς αφού πέρασαν ήδη τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης του, χωρίς εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανακοίνωσε μάλιστα Διαρκές Συνέδριο του κόμματος του για να καταστρώσει κομματικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Για το «Μακεδονικό» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ ότι ο κ. Τσίπρας αντί «να ενημερώσει ως όφειλε πρώτα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας με στόχο την εθνική συνεννόηση, συναντήθηκε πρώτα με τον Αρχιεπίσκοπο και ενημέρωσε την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση του αυτή...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: