16.1.18

Τι είπε στη συμπληρωματική απολογία...

ο δολοφόνος της Ζέμπερη...

Επί σχεδόν πέντε ώρες ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος τον είχε καλέσει για...
να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς, που δεν είχε διατυπώσει κατά την ομολογία του αλλά μετά από τρεις μήνες και την προφυλάκισή του, ότι δηλαδή σκότωσε την 32χρονη έπειτα από παραγγελία και έναντι αμοιβής.

Στη συμπληρωματική απολογία ο Μανώλης Σοροπίδης φέρεται να επανέλαβε όσα ισχυρίζεται περί «εντολής» που έλαβε να σκοτώσει την εφοριακό και να εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία.

Σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή ο 58χρονος υποστηρίζει πως έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι δύο άνδρες του προσέφεραν το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή και ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος.

Κατά τους ισχυρισμούς του 58χρονου, αυτός παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Στην πρώτη απολογία του ο δράστης, αφού τόνιζε πως είναι τοξικομανής, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.

Χθες η μητέρα της άτυχης κοπέλας ζήτησε μέσω της δικηγόρου της από τον ανακριτή να γίνει αναπαράσταση της δολοφονίας, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, καθώς επίσης εάν υπήρχε μόνο ένα ή πολλά μαχαίρια με τα οποία έγινε η δολοφονία και εάν γνώριζε ο συγκάτοικος του Σοροπίδη το σχέδιο δολοφονίας ή εάν ενημερώθηκε στη συνέχεια...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: