16.1.18

Τα ορφανά του Μιχαλολιάκου...

(Στον κύκλο) ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Τζούλιος, πίσω από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρο και ΔεβελέκοΓιάννης Μπασκάκης

Μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της ηγεσίας της και την έναρξη της δίκης η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει προσωρινά τα τάγματα εφόδου από τους δρόμους, με αποτέλεσμα τη...


δραστική μείωση των επιθέσεων.

Το κενό αυτό από το πεζοδρόμιο επιχειρούν να καλύψουν μικρές οργανώσεις και ομάδες του ναζιστικού χώρου, οι οποίες αντιγράφουν την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της συγκρότηση, τη δομή, τα συνθήματα και τη φρασεολογία της.

Εχουν άλλωστε στις τάξεις τους στελέχη που προέρχονται απευθείας από τους κόλπους της μητέρας ναζιστικής οργάνωσης και που τουλάχιστον στο παρελθόν, αν όχι και σήμερα, είχαν οργανική σχέση μαζί της.

Τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση της Απέλλας. Της ναζιστικής γκρούπας της οποίας, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα μέλη συνελήφθησαν προ ημερών για την εμπρηστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα», που πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2017.

Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Πειραιά (ο τέταρτος είναι φαντάρος και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη) και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συναναστροφής μεταξύ τους, ενώ στον έναν επιβλήθηκαν και οι πρόσθετοι όροι της εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο τμήμα.

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: