17.1.18

«Η Ν.Δ. θέλει πλήρη κατάργηση...

Μαξίμου...κάθε προστασίας της εργασίας»...

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο για τις αποζημιώσεις εργαζομένων όταν πτωχεύουν επιχειρήσεις, αλλά και αυτό για τις...
απεργίες, καταγγέλλει η κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται το μέλλον της χώρας με «ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας», αδυνατώντας «να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο».

Όπως σημειώνουν, «η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» και τονίζουν πως «όσο κι αν προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο».

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι «βήμα καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Η κυβέρνηση εργάζεται με κάθε μέσον, ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: Πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους».

Και με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για του πολυνομοσχέδιο, σημειώνουν ότι εκεί η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει.

Και εξηγούν:

- «Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

- »Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή "ξετσίπωτα" όπως λέει ο λαός) μία εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: Απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό».

Όπως εκτιμούν, «οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς».

Και καταλήγουν:

«Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: