17.1.18

Σε απολογία δημοτικοί σύμβουλοι της Κομοτηνής...

για προσβολή του Ερντογάν...

Με την κατηγορία της προσβολής ξένης χώρας και του αρχηγού της, κάτι που προβλέπει και ποινή φυλάκισης, είναι αντιμέτωποι, ο...
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Κομοτηνής «Σπάρτακος», Κώστας Καραΐσκος και άλλα δύο μέλη της.

Αιτία είναι οι αφίσες με το πρόσωπο του Ερντογάν και την λέξη ανεπιθύμητος που κόλλαγαν σε διάφορα σημεία της πόλης πριν την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη. «Δεν είναι λοιπόν ένα απλό θέμα "παράνομης αφισοκόλλησης", που θα έληγε αυτομάτως, αλλά είναι ότι ...προσβάλαμε τον αρχιφασίστα νεοσουλτάνο!» αναφέρει η παράταξη σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Newsbeast.gr επικοινώνησε με τον κ. Καραΐσκο που μας είπε τα εξής:

«Είναι μια ιστορία από την περίοδο της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη, στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου. Τότε είχαμε αναλάβει και συντονίσαμε εδώ τοπικά ως "Σπάρτακος" 22 συλλογικότητες της Θράκης και υπογράψαμε ένα κείμενο που λέγαμε για πιο λόγο δεν πρέπει να έρθει ο Ερντογάν εδώ και κυκλοφορήσαμε και μια αφίσα ως συντονιστική επιτροπή Θράκης στην οποία υπήρχε η φωτογραφία του Ερντογάν με την λέξη "Ανεπιθύμητος".

Όταν κυκλοφόρησε εκείνη η αφίσα και έκανε μια αίσθηση ένα βράδυ αφισοκόλλησης μας προσήγαγε η αστυνομία εμένα και δύο παιδιά ακόμα που βοηθούσαν στην δουλειά. Σχηματίστηκε μια έκθεση μάλλον. Δεν κρατηθήκαμε και μετά την προσαγωγή μετά από δυο ώρες μας άφησαν και φύγαμε. Τώρα είναι η συνέχεια. Μας κάλεσαν να υποβάλλουμε την απολογία μας και θα κριθεί από την εισαγγελέα αν υπάρχει αδίκημα του άρθρου 153 που αναφέρεται σε προσβολή ξένης χώρας και του αρχηγού της.

Τώρα θα υπάρξει συνέχεια μόνο αν το ζητήσει η ξένη χώρα αν και δεν νομίζω. Εμείς θα πάμε αύριο θα απολογηθούμε και ότι θέλει η εισαγγελία μετά ας κάνει».

Η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος» σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει επί τούτου: «Προσβολή του αρχηγού ξένου κράτους!

Με αυτήν την κατηγορία γίνεται προανάκριση σε βάρος μας, με αφορμή την αντίθεσή μας κατά του πρόσφατου (8/12/17) ερχομού του Ερντογάν στη Θράκη. Δεν είναι λοιπόν ένα απλό θέμα «παράνομης αφισοκόλλησης», που θα έληγε αυτομάτως, αλλά είναι ότι ...προσβάλαμε τον αρχιφασίστα νεοσουλτάνο! Έτσι μεθαύριο θα προσκομίσουμε στο Τμήμα Ασφαλείας την απολογία μας, που είχαμε τη λέξη «ανεπιθύμητος» στο αφισάκι που μάζεψε η Ασφάλεια Κομοτηνής κατόπιν εντολών. Μα ...αν προσβλήθηκε ο λεγάμενος με την αθώα λέξη «ανεπιθύμητος», τότε θα τρελλάθηκε με όσα του καταμαρτυρήσαμε σε δεκάδες συνεντεύξεις μας. Μήπως να τις προσκομίσουμε κι αυτές; Πάντως η δίωξη ασκείται «μόνο αν το επιθυμήσει η ξένη Κυβέρνηση», οπότε ελπίζουμε στον Ταγίπ να μας κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση!»...

dhfhgj 
Του Μαρίνου Γκασιάμη, newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: