6.1.18

Ποιοι είναι επιτέλους οι κακοπληρωτές;...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάκης Κουρής
Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματά τους...

Μάκης Κουρής

Τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να μη δοθεί λύση για την πρώτη κατοικία

-Ποιοι τους προστατεύουν; – Γιατί δεν...
δίνουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και τα λεφτά που χρωστάνε;

Είναι ώρα να τελειώνει αυτό το παραμύθι που πολύ έξυπνα κάποιοι έχουν λανσάρει στην… πιάτσα, ότι πίσω από τους πλειστηριασμούς που μπλοκάρουν όλον αυτό τον καιρό (με κάθε τρόπο) είναι οι συνήθεις κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν ασυλία – διαχρονικά, επί όλων των κυβερνήσεων. Γιατί έδιναν το «κατιτίς» τους (όχι τίποτα ψίχουλα) στους υψηλά ιστάμενους για να δώσουν το ok σε θαλασσοδάνεια – δανεικά κι αγύριστα.

Και τώρα οι λεγόμενοι «κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες» –έτσι τους αποκάλεσε στη σύσκεψη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά στους τραπεζίτες, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν τους κυνηγάνε κι εκείνοι δεν έβγαλαν τσιμουδιά, στάση που δείχνει ενοχές– συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και το ’χουν γυρίσει στο… τσάμικο! Τρώνε και πίνουν στα «Χίλτον» και στα σαλέ της Ελβετίας εις υγείαν των κορόιδων, των μικροοφειλετών.

Κάποιοι, μάλιστα, από τους επαγγελματίες κακοπληρωτές κάνουν και τους… φιλότεχνους και με τα κλεμμένα λεφτά έχουν στήσει Αίθουσες Τέχνης. Δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι σήμερα καμία από τις τράπεζες δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (μεγαλόσχημους βιομηχάνους, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεπιχειρηματίες), με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο στην κάθε λογής εξουσία. Ο λόγος, απλούστατος. Είναι στον κατάλογο των χορηγών τους…

Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία που αφήνουν να διαρρεύσουν σε μεγάλες εφημερίδες –τις οποίες ταΐζουν ποικιλοτρόπως– χαρακτηρίζονται… «στρατηγικοί κακοπληρωτές» ζευγάρι γιατρών με μηνιαίο εισόδημα 8.000 ευρώ που δεν πληρώνει το δάνειο που έχει πάρει, μικροβιολόγος με οφειλές 3 εκατ. ευρώ, ιδιωτικός υπάλληλος με οφειλές 5.500 ευρώ, στρατιωτικός με οφειλές 20.000 ευρώ κ.λπ.

Αν αυτοί, κύριοι τραπεζίτες, είναι οι… στρατηγικοί κακοπληρωτές, ποιοι είναι η… μαρίδα; Αφήστε τα καλαμπούρια. Εδώ και τώρα πρέπει, κύριε πρωθυπουργέ, να δοθεί στη δημοσιότητα ένας πλήρης κατάλογος των «κακοπληρωτών», με όλα τα στοιχεία τους, πόσα έχουν αρπάξει πριν από το 2009, πού τα τοποθέτησαν και ποια ήταν τα αποτελέσματα για κάθε χρήση, όπως και ποια είναι η προσωπική περιουσία του καθενός. Και να μάθουμε και αν τους… χαρτζιλίκωσαν οι τράπεζες και με άλλα εκατομμυριάκια τα χρόνια που βούλιαζε ο τόπος. Κι από κει και πέρα τον λόγο έχουν οι Εισαγγελείς.

Δεν μπορεί για άλλη μια φορά το θύμα να είναι οι μικροεπιχειρηματίες και εκείνοι που έκαναν το… έγκλημα να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της οικογένειάς τους. Και να συνεχίζεται το πάρτι με τους επαγγελματίες «στρατηγικούς κακοπληρωτές», που ακόμη και σήμερα απολαμβάνουν πλήρη ασυλία, από τη στιγμή που δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους, ενώ την ίδια στιγμή ο κοσμάκης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του…

Από την εφημερίδα "To Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: