13.1.18

Αναδίπλωση με ερωτήματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρέβα
... από τον οίκο μόδας της Μαρέβας...
Σε επικοινωνιακό παιχνίδι της εταιρείας «Zeus and Dione», της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και της Μιμίκας Κολοτούρα, προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται η...
ακύρωση της επίδειξης μόδας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ηρωδείου και όχι εντός. Αφού το αίτημα κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η παραχώρηση εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του (Τρίτη 9/1/2018), ένα 24ωρο αργότερα η εταιρεία αναδιπλώθηκε.

Αναρτήσεις στο facebook και δημοσιεύματα σε σάιτ έκαναν λόγο για ακύρωση της εκδήλωσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας στα τέλη Μαρτίου. Τελικά αργά το βράδυ της Πέμπτης με ανακοίνωσή της η εταιρεία «Zeus and Dione» δημοσιοποίησε την απόφασή της να ακυρώσει την επίδειξη «...για να αποφύγουμε να μετατραπεί μια πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση σε πεδίο άγονης πολιτικής επίθεσης με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας, για μια ακόμη φορά» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Λόγος που δεν υπήρχε όταν κατατέθηκε το αίτημα, αλλά ίσχυσε αμέσως μετά; Αν η απόφαση του ΚΑΣ ήταν αρνητική ως προς την παραχώρηση, τι θα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του; Οτι οι αρχαιολόγοι παρεμποδίζουν την προβολή της εγχώριας βιομηχανίας ενδυμάτων; Είναι νωπό στα αυτιά μας το αίτημά του να παραιτηθεί η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του ΚΑΣ, Μαρία Ανδρεδάκη-Βλαζάκη για τον χειρισμό της στην υπόθεση του Ελληνικού.

Είναι δικαίωμα της εταιρείας να ακυρώσει την εκδήλωση, ωστόσο ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα δείχνει είτε προχειρότητα, είτε πολιτική σκοπιμότητα, είτε άγνοια του αιτήματος που κατέθεσε στο ΚΑΣ για λογαριασμό της η διοργανώτρια εταιρεία «ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK». Η άγνοια ασφαλώς είναι προσχηματική, αφού ο φάκελος που κατατέθηκε για την «Zeus and Dione» περιείχε πολλές λεπτομέρειες για τα μοντέλα και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, για τον αριθμό των θεατών, τις κατασκευές για την πασαρέλα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά...

«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε τη διοργανώτρια εταιρεία Athens Exclusive που σκέφτηκε και πρότεινε εμάς γι' αυτόν τον χώρο και ακόμα περισσότερο είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε το ΚΑΣ που πήρε την απόφαση να εγκρίνει τη χρήση της πλατείας ΕΞΩ από τον χώρο του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού για την παρουσίαση των δημιουργιών του οίκου μας.

»Είμαστε -όμως- στη δυσάρεστη θέση να μην προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια γιατί το ενδιαφέρον -από τα πρώτα κιόλας δημοσιεύματα- απομακρύνθηκε από τον αμιγώς επαγγελματικό, προωθητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει μια τέτοια εκδήλωση και εστιάστηκε στο πρόσωπο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σαν να λέμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών καταθέτει αίτημα στο ΚΑΣ για συναυλία ή θεατρική παράσταση στο Ηρώδειο με τον τάδε καλλιτέχνη και όταν αποσπάσει την έγκριση του γνωμοδοτικού συμβουλίου, ο καλλιτέχνης την ακυρώνει. Αστεία πράγματα που δεν τιμούν κανένα και επιπλέον εμπαίζουν επίσημα όργανα του κράτους, όπως είναι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά για κάθε φάκελο που κατατίθεται και πριν αυτός συζητηθεί στη συνεδρίαση που έχει οριστεί, μια αλυσίδα ανθρώπων, επιστήμονες και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού δαπανούν αρκετές εργατοώρες για να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία και να κατανοήσουν την εκάστοτε υπόθεση.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση εργάστηκαν στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού που γνωμοδότησαν θετικά για το αίτημα. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το ΚΑΣ παραχωρεί τον συγκεκριμένο χώρο για επίδειξη μόδας. Κάτι που θα διαφήμιζε τη «Zeus and Dione», όχι το... Ηρώδειο.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: