20.1.18

Προετοιμασία για μετάβαση σε Όμιλο...

για «Κόκκινο» και «Αυγή»...

Στην προετοιμασία για τη μετάβαση σε όμιλο για τα δύο κομματικά μέσα στα οποία είναι βασικός μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η...
εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τρεις απολύσεις στον «105.5 Στο Κόκκινο» την Παρασκευή.

Η γραμματεία σημειώνει πως το δημοσιογραφικό σχέδιο για τα κομματικά μέσα θα υλοποιηθεί από τα δημοσιογραφικά επιτελεία του ραδιοσταθμού και της «Αυγής» και το οικονομικό σχέδιο από τα δύο Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία και θα προετοιμάσουν τη μετάβαση στον Όμιλο, στο πλαίσιο των βασικών αρχών που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και των διατιθέμενων πόρων.

Η Π.Γ. υποστηρίζει ότι πρόκειται για σχέδιο επιβίωσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ουσιαστική στήριξη του κόμματος στα δύο μέσα, και συντονισμένες ενέργειες για την αναβάθμισή τους και την ενίσχυση του δημοσιογραφικού και πολιτικού τους στίγματος και λειτουργική ενοποίηση, συστέγαση και συμπράξεις μεταξύ των δύο μέσων με τελικό στόχο και τη νομική τους ενοποίηση σε Όμιλο.

Ακόμη, σημειώνεται πως «Αυγή» και «Κόκκινο» αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του πολιτικού κύρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, επισημαίνεται πως κανένα άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συμβολή τους και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τη λυσσαλέα αντίδραση των μέσων της διαπλοκής, καθιστώντας επιτακτική τη χάραξη δικής του στρατηγικής στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά και την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση των δικών του δημοσιογραφικών οργανισμών...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: