4.1.18

Οχι κοκορομαχίες με τα ελληνοτουρκικά...

Βαριές κουβέντες: «απροκάλυπτοι, κυνικοί, καταπατητές κάθε δημοκρατικής αρχής και ευαιθησίας», κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο οι κυβερνώντες μετά την...
επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης να χορηγηθεί άσυλο στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Περίπου ίδιες, σφοδρές αντιδράσεις είχε και η λοιπή ελάσσων αντιπολίτευση: Σταύρος Θεοδωράκης και ΚΚΕ, οι οποίοι μάλιστα κάνουν λόγο για «αλισβερίσια» μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν και για «δεσμεύσεις» που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Μάλλον ηπιότερη η στάση της Ν.Δ. («αμφίσημη» τη χαρακτηρίζει ρεπορτάζ της χθεσινής «Εφ.Συν.»), που κυρίως επέμεινε στο θέμα του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης και ης διάκρισης των εξουσιών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λοιδορεί τον κ. Μητσοτάκη, από παλαιότερη δήλωσή του, ως προς τη διάκριση των εξουσιών, ότι «μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με τον Ρουσό». Εξυπνάδες!

Για σοβαρευτείτε κύριοι. Τα ελληνοτουρκικά δεν προσφέρονται σε κοκορομαχίες. Προπαντός με τον Ερντογάν επικεφαλής της γείτονος.

Αν δεν έχει ακόμα αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου ότι ανάλογα περιστατικά, στα οποία δοκιμάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα επαναλαμβάνονται συνεχώς όσο είναι ο Ερντογάν στα πράγματα, ώστε να συμφωνήσουν σε κοινή στάση, τότε ζήτω που καήκαμε.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο απογευματινός περίπατος της 15ης Ιουλίου 2016, που ο Ερντογάν χαρακτήρισε «αποτυχόν πραξικόπημα», αποτυχόν ήταν γι’ αυτούς που το επιχείρησαν.

Για τον Ερντογάν ήταν επιτυχέστατο. Αφού του έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και να κατασκευάσει κάποια εκατομμύρια εχθρούς.

Εάν οι δικοί μας δεν το έχουν καταλάβει και επιμείνουν στα στερεότυπα, το λιγότερο που θα συμβεί είναι να μιλάνε άγνωστες γλώσσες...


Πέτρος Μανταίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: