24.1.18

Ακόμα ένας μνηστήρας για τη Μακεδονία...

Αντα Ψαρρά

Την Τρίτη 16/1 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών ο δήμαρχος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα κατά...

της διεκδίκησης του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ στην παρατήρηση της μειοψηφίας ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει ο δήμαρχος, δηλαδή η Ν.Δ., αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία ο Δ. Καμπόσος απάντησε ότι: «Πρέπει να μάθετε κάποτε πώς τα εθνικά θέματα είναι πάνω από κάθε τι άλλο. Εμείς οι Αργείοι είμαστε η γενέτειρα της γενιάς της δυναστείας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Πρέπει να πάρουμε θέση».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος δήλωσε ότι το ψήφισμα θα αποσταλεί στους 300 βουλευτές της Βουλής για ενίσχυση των γνώσεών τους και συμπλήρωσε ότι: «Θα το τυπώσω με δικές μου δαπάνες και θα πάω την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη να το μοιράσω στους Ελληνες από όλη την Ελλάδα που θα είναι εκεί διαδηλώνοντας υπέρ της Μακεδονίας».

Ισως ήταν κι αυτό άλλος ένας λόγος για την ειδική αναφορά του Φραγκούλη Φράγκου στην αρχή της ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, μόλις βροντοφωνάχτηκε το σύνθημα «Είναι τρελός, είναι τρελός ο στρατηγός», ο ομιλητής ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Ο στρατηγός είναι πίσω σας και είναι ο Μ. Αλέξανδρος. Εδώ σήμερα είναι ο δήμαρχος του Αργους με Αργείτες. Η ιστορία μας ξεκινάει από το γένος των Τημενιδών, τους Αργειάδες. Αυτοί, όπως λέει και ο Θουκυδίδης, ήρθανε κι εδώ».

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά το ψήφισμα εστάλη στους βουλευτές, αλλά σίγουρα έπιασε τόπο στην καρδιά του στρατηγού...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: