21.1.18

FAZ: Ένα έτος με τον Τραμπ...

Image result for ντόναλντ τραμπ
Oι αριθμοί που "καίνε" για τον Αμερικανό πρόεδρο...
Όσα και να γράφονται για τις πρώτες 365 ημέρες θητείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ίσως οι αριθμοί να λένε την αλήθεια, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η FAZ.
 Λοιπόν, ουδείς άλλος Αμερικανός πρόεδρος έχει...
απασχολήσει τόσο πολύ τη χώρα του και ολόκληρο τον κόσμο, όπως συνέβη στην πρώτη χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. 
 Η απρόβλεπτη κατάστασή του και οι αποτυχίες του στο Twitter προκαλούν σχεδόν καθημερινές αναταραχές και εντάσεις.
 Ίσως οι παρακάτω αριθμοί σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στον ένοικο του Λευκού Οίκου γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

 Οι αριθμοί που «καίνε» τον Τραμπ

 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το ύψος των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης Τραμπ σύμφωνα με το Forbes : ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός (1,25 δισ), ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον (325 εκατομμύρια) και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (300 εκατομμύρια).

 47 εκατομμύρια οπαδοί: Τόσοι άνθρωποι ακολουθούν τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter. Η Κέιτι Πέρι έχει 108 εκατομμύρια, ο Τζάστιν Μπίμπερ 105 εκατομμύρια. Ο τρίτος στην κατάταξη, ο Μπαράκ Ομπάμα , ακολουθείται στο Twitter από 99 εκατομμύρια ανθρώπους. 

 2600 Tweets : Τόσα είναι τα tweets που έχει κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σε 174 υπήρχε η λέξη "Fake News". 

 20 δισ. δολάρια : Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αυτό είναι το ποσό θα κοστίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ.

 310.531 συλλήψεις : Τόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν στα σύνορα του Μεξικού το περασμένο έτος μετά την παράνομη διέλευση των συνόρων. 

 81.603 άτομα απελάθηκαν: Πέρυσι, περίπου 15.000 άτομα απελάθηκαν περισσότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος. 

 29,9 ΔΜΣ : Αυτός είναι ο δείκτης μάζας σώματος του προέδρου . Στα 30, αρχίζει η παχυσαρκία. 

 86 ημέρες στο γήπεδο του γκολφ: Το ABC News μέτρησε τις μέρες που πέρασε ο Τραμπ σε ένα γήπεδο γκολφ: 86. Δηλαδή κάθε τέταρτη ημέρα έπαιζε γκολφ.

 98% αρνητικά σχόλια : Αυτό είναι το ποσοστό των ειδήσεων του γερμανικού δικτύου ARD με αρνητικές ειδήσεις για τον Τραμπ. Έτσι, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεπέρασε το CNN (93% αρνητικά ), NBC (93% αρνητικά ), CBS (91%) και τους New York Times (87 %). Το Fox News είχε 52% αρνητικά σχόλια σύμφωνα με το Media Tenor.

 4,1% : Σε αυτό το επίπεδο, το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί. Τον Ιανουάριο του 2017, ήταν 4,9%. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει το 2008 με 5%, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο αριθμός ανεβηκε στο 10%, πριν μειωθεί στο 5% στο τέλος.

 3%: Μετά από μια αδύναμη εκκίνηση, η οικονομία της Αμερικής αυξήθηκε περισσότερο από 3% σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2017. 

 340 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το εμπορικό έλλειμμα της Αμερικής με την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) το 2017, εκτιμούν οι ειδικοί. Είναι 17 % υψηλότερο από πέρυσι. 

 40% : Αυτό το ποσοστό του πληθυσμού βλέπει τις ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ θετικά. Το 55 % τον απορρίπτει. 

 56%: Αυτό είναι το ποσοστό των Ισραηλινών που τον εμπιστεύονται όταν πρόκειται για παγκόσμια ζητήματα, από 49 %για τον προκάτοχό του. Στη Ρωσία, 53 % πιστεύει σε αυτόν, από 11% για τον Ομπάμα. Στη Γερμανία και το Μεξικό, από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ καταγράφει βαθιά πτώση: μόνο 5% των Μεξικανών τον εμπιστεύεται και μόλις το 11% των Γερμανών. 


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: