16.1.18

Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση του Mega ο Ιβάν Σαββίδης;...

Οι δραματικές εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, που έφεραν το Mega αντιμέτωπο με την προοπτική ενός αμετάκλητου λουκέτου, και τους ήρωες που...
το κράτησαν ζωντανό, αν και απλήρωτοι επί 21 μήνες, αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας, προκαλούν ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού της χώρας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας υπέστη μια οδυνηρή ήττα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην περσινή δημοπρασία για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να χάσει και το ποσοστό άνω του 20% του Μεγάλου Καναλιού, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του ΔΟΛ, και προστιθέμενο στο αντίστοιχο 20% που ο ίδιος είχε αγοράσει από την οικογένεια Μπόμπολα, θα του επέτρεπε να εξελιχθεί σε απόλυτη πλειοψηφία, και να διαχειριστεί το Mega κατά το δοκούν.


Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, και καθώς οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη κινήθηκαν συντεταγμένα, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να επενδύσει στο “Ε”, και να μεταβιβάσει σε κυπριακή εταιρεία τις μετοχές της “Τηλέτυπος Α.Ε.”, που είχε στην κατοχή του. Με στοχευμένη διαρροή συνεργατών του σε επιλεγμένα ΜΜΕ, μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε εκείνη την περίοδο να καθησυχάσει τους εργαζομένους του Μεγάλου Καναλιού, δεσμευόμενος να είναι κοντά τους, αλλά και κοντά σε κάθε κίνηση για τη βιωσιμότητα του Mega.


Πού είναι λοιπόν σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης, αναρωτιούνται πολλοί. Με δεδομένη τη μεγάλη ευκαιρία που του προσφέρουν οι χειρισμοί των δυο άλλων και… αντιπάλων (του) μετόχων, να κερδίσει επιχειρηματικά και επικοινωνιακά, διασώζοντας το Mega και τους εργαζομένους του...


Του Φρίξου Παλαιολόγου, ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: