28.2.18

Πληρωμένη απάντηση από τους 5 στο προεδρείο της ΕΔΕ...

«Πληρωμένη» απάντηση στο προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την έρευνα της υπόθεσης Novartis δίνουν σήμερα με ανακοίνωση τους τα μέλη της μειοψηφίας της ένωσης, στο οποίο καταλογίζουν «παντελή έλλειψη δημοκρατίας» και ελευθερίας και «αμφισβήτηση του...
δικαιώματος της διαφορετικής επιστημονικής άποψης».

Στο δριμύ κατηγορώ τους τα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, αποκαλούν το ύφος των ανακοινώσεων του Προεδρείου «ανάρμοστο και εξυβριστικό» ενώ στους πλέον φωνασκούντες και προβεβλημένους εξ αυτών συνεδέρφους τους θυμίζουν ότι υπήρξαν ο «κορμός» της άλλοτε ομάδας του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, αναρωτώμενοι για τις αδικαιολόγητες βολές ότι οι πέντε υπογράφοντες της ανακοίνωσης ανήκουν στην ομάδα της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. 

Ειδικότερα η απάντηση των πέντε έχει ως εξής:

Το Προεδρείο της Ένωσης με την από 27-02-2018 ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε σε απάντηση της από 24-2-2018 δικής μας ανακοίνωσης, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτά τα οποία καταλογίζει στα μέλη του πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, Δικαστών και Εισαγγελέων, συμπεριλαμβανομένων και των περισσοτέρων από εκείνους που τους ψήφισαν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες: 

1. Ότι διακατέχονται από παντελή έλλειψη δημοκρατικότητας και από μηδενική ανοχή στην κριτική, θεωρώντας εαυτούς αυθεντίες, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν ακόμη και το δικαίωμά μας στην έκφραση διαφορετικής επιστημονικής άποψης και στην ελεύθερη κριτική με επιχειρήματα.

2. Ότι το ύφος των ανακοινώσεών τους, ανάρμοστο, συγκρουσιακό και εξυβριστικό, πάντοτε σε υψηλούς τόνους και με πληθώρα ανοίκειων εκφράσεων, τις οποίες αντιπαρερχόμαστε ως μη αρμόζουσες σε ″θεσμικό διάλογο″, απάδει σε Δικαστικούς Λειτουργούς.

Είναι προφανές ότι το περιεχόμενο της από 27.02.2018 ανακοίνωσής τους είναι απολύτως ανακριβές και αναληθές, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται σε όποιον ανατρέξει στις ανακοινώσεις μας των τελευταίων ετών.

Διερωτόμαστε προς τι τόσος θόρυβος και αδικαιολόγητες βολές ότι οι υπογράφοντες αποτελούμε τον «κορμό» της ομάδας της Επίτιμης Προέδρου του Αρείου Πάγου και τέως Πρωθυπουργού κ. Θάνου από το Προεδρείο, την ίδια στιγμή που τρία – εκ των πλέον φωνασκούντων και προβεβλημένων – μέλη του υπήρξαν ο «κορμός» της άλλοτε ομάδας του Χαρ. Αθανασίου, τέως Υπουργού Δικαιοσύνης και εν ενεργεία Βουλευτή; Είναι μεμπτό αυτό;

Η ακραία και επιθετική συμπεριφορά τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από το γεγονός ότι το αμέσως προσεχές διάστημα επίκεινται οι εκλογές της Ένωσής μας. Αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν σκοπεύουμε στο εξής να τους ακολουθήσουμε στην έκδοση άστοχων και κενών περιεχομένου ανακοινώσεων.

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Ευάγγελος Κασαλιάς Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της  Ε.Δ.Ε

Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.

Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε

Σταματία Γκαρά-Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: