28.2.18

Αισιόδοξος ο Ρέγκλινγκ...

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM φέτος τον Αύγουστο, που λήγει το πρόγραμμα, αν...
συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση διατηρήσει την πορεία της, θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται κανονικά με τις δικές της δυνάμεις από την αγορά», δήλωσε.

«Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Άντλησε 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, η οποία υπερκαλύφθηκε, πριν από μόλις τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκε το 2015, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος του ESM, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ελλήνων δεν αναγνωρίζονται αρκετά στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και ότι οι υπουργοί Οικονομικών έχουν αναφερθεί σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της στο τέλος του προγράμματος, αν χρειασθεί. «Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του EFSF (σ.σ.: του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προδρόμου του ESM) ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά»...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: