28.2.18

«Φωτιά» παίρνουν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί...

Επίσημη «πρεμιέρα» σήμερα για τους υποχρεωτικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εφόσον οι επισπεύδουσες είναι οι...
τράπεζες ενώ ορόσημο είναι και η 1η Μαΐου, ημερομηνία καθολικής ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών και με επισπεύδοντα το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο νόμος όριζε ως ημερομηνία υποχρεωτικής διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την 21η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, με νομική ερμηνεία που έγινε από τους συμβολαιογράφους, ορίστηκε ότι η 28η είναι τελικώς η τελευταία κατά την οποία μπορούν να διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 260 πλειστηριασμοί ακινήτων , για τον Μάρτιο μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί 886 πλειστηριασμοί ενώ στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα με ορίζοντα τον Οκτώβριο έχουν αναγγελθεί συνολικά 2.272 πλειστηριασμοί.

Οι 1.000 πλειστηριασμοί ανά μήνα ,αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο,όπως ζητούσαν οι δανειστές δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά από τον Μάρτιο, ανεβαίνουν οι μηχανές για να πιαστούν οι στόχοι.

Περισσότεροι από 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμο ,θα πρέπει να γίνουν από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ άλλοι 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018. Πρόκειται για στόχο τριπλάσιο των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (5.641 ακίνητα και 827 κινητά), ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι 3 φορές μικρότερο από τον όγκο πλειστηριασμών (58.849) που πραγματοποιήθηκαν το 2008...

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: