28.2.18

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιαγτζόγλου...

ζητά η ΛΑΕ...

«Βίαιη» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) τη μεταγωγή του αναρχικού κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος, όπως...
τονίζει σε ανακοίνωσή της «παρότι βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας, ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας».

Η ΛΑΕ κάνει λόγο για εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, «το οποίο, αντιστρέφοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, προσπαθεί να επαναφέρει έμμεσα το καθεστώς της απομόνωσης των αναρχικών κρατουμένων από το κοινωνικό τους περιβάλλον. Υλοποιώντας, έτσι, τις πάγιες επιταγές της αμερικάνικης πρεσβείας και κύκλων της ακροδεξιάς».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι η απεργία δίψας είναι το έσχατο μέσο πάλης ενός κρατουμένου και θέτει άμεσα τη ζωή του σε κίνδυνο.

«Η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας του Κ. Γιαγτζόγλου. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Κ. Γιαγτζόγλου για επαναφορά του στον Κορυδαλλό. Απαιτούμε να σταματήσει να διακυβεύεται η υγεία και η ζωή του. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια επαναφοράς του καθεστώτος των φυλακών τύπου Γ» καταλήγει η ΛΑΕ και υπογραμμίζει πως κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος...


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: