28.2.18

Ανασχηματισμός προ των πυλών...

Από ώρα σε ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ορκωμοσία θα...

γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Η ανάγκη για ανασχηματισμό προέκυψε μετά τις παραιτήσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Ράνιας Αντωνοπούλου από τα κρίσιμα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, διάταξη της οποίας έκανε χρήση η Ρ. Αντωνοπούλου.

Διευκρινίσεις από Μάρδα, Φωτάκη, Σγουρίδη

Για αίτηση και λήψη του επιδόματος ενοικίου από δύο πρώην και έναν νυν υπουργό έκανε λόγο ο Σκάι, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Φωτάκη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Π. Σγουρίδη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο Κ. Φωτάκης παραδέχθηκε μεν ότι έκανε τη σχετική αίτηση για 5.000 ευρώ, ωστόσο, όπως είπε, η δαπάνη δεν εκταμιεύθηκε ποτέ, καθώς τελικώς έμεινε στο σπίτι του γιου του. Στη δική του τοποθέτηση, ο Π. Σγουρίδης έκανε αίτηση, εγκρίθηκαν αρχικά 7.000 ευρώ, αλλά ανέφερε ότι έλαβε συνολικά το ποσό των 350 ευρώ για επτά μήνες, πληρώνοντας 50 ευρώ τον μήνα για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Αιγάλεω.

Ο Δ. Μάρδας με δήλωσή του παραδέχτηκε ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, επισημαίνοντας πως εύλογα προτίθεται να επιστρέψει. Τονίζει ακόμη πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση. «Όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: