19.2.18

Χείρα βοηθείας του Άσαντ στους Κούρδους του Αφρίν...

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Αφριν της ΣυρίαςΣυριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πρόκειται σύντομα να μπουν στη βορειοδυτική περιοχή του Αφρίν με σκοπό να...
συνδράμουν στις προσπάθειες των Κούρδων μαχητών να αποκρούσουν την Τουρκική επίθεση με την κωδική ονομασία «Κλάδος ελαίας».

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε πως «οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι οι Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή.

Η αποστολή των στρατευμάτων έρχεται λίγο μετά τις καταγγελίες των κουρδικών δυνάμεων και του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για επίθεση με δηλητηριώδες αέριο από τον τούρκικο στρατό, στα βορειοδυτικά του Αφρίν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει κατ' επανάληψη στηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: