25.2.18

Ζαχαριάδης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με στρατιωτικοποίηση...


Λοβέρδος: Επικίνδυνος ο Ερντογάν.
Aιχμές Κεφαλογιάννη κατά κυβέρνησης...

 «Yπάρχει διάθεση και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση για συνεννόηση και συναίνεση στα εθνικά θέματα», τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή.
Για...
την προκλητική στάση του Σουλτάνου, ανέφερε, πως, «η Τουρκία δεν πρέπει να αποτολμήσει να παίξει με την Ελλάδα».

«Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με στρατιωτικοποίηση, αλλά με διπλωματία», πρόσθεσε, ενώ  για τo θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, είπε, πως, η «Ελλάδα και όχι η Τουρκία, είναι ο ρυθμιστής στα ενεργειακά θέματα στην περιοχή».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) έκανε λόγο για «κρεσέντο και παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας».

«Οι κινήσεις του Ερντογάν αποτελούν ευθεία βολή κατά της μικρής Τουρκίας και του κεμαλισμού», είπε, εκτιμώντας, πως, «αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την περιοχή».


«Ο Ερντογάν έχει δύο μέτωπα να αντιμετωπίσει, το εσωτερικό και τις αποτυχίες του στο Νότο» σημείωσε. Και πρόσθεσε, πως, η Τουρκία έκανε εξαγωγή της κρίσης με την επίθεση στο Αφρίν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δήλωση ήττας όσα αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες περί προβοκάτσιας του Saipem (σ.σ. ιταλικό γεωτρύπανο) στην κυπριακή ΑΟΖ».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της είπε, πως, είναι "ανησυχητική η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας", η οποία, κατά την βουλευτίνα της ΝΔ, "τροφοδοτείται από την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης".

Τα "καρφιά" της Ολγας κατά της κυβέρνησης, είχαν και συνέχεια: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα με μεγάλη επιπολαιότητα».

Τέλος, θύμισε, πως, η ΝΔ «έχει ζητήσει να συγκληθεί η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής κεκλεισμένων των θυρών για να ενημερωθούμε για τα εθνικά θέματα»...

Κόντρα για το Σκοπιανό

Για το Σκοπιανό ο Κ. Ζαχαριάδης ανεφερε, πως, «η ελληνική κυβέρνηση δεν βιάζεται να λύσει το Σκοπιανό. Η πΓΔΜ είναι αυτή που βιάζεται για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

«Έχουν αρχίσει κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Σκοπιανό και από τις δύο χώρες». 

«Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και διευκρίνισε, πως, αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες: 
«Ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ υπό όρους και προϋποθέσεις ».

Ο Ανδ. Λοβέρδος αναγνώρισε, πως, «το βασικό θέμα της Ελλάδας είναι η Τουρκία. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κουκουλώσουμε το Σκοπιανό».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχασε ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και για το Σκοπιανό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως, «είμαστε σε μία διαπραγμάτευση χωρίς να έχουμε τη θεσμική ενημέρωση που θα έπρεπε».

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε «συνολική συμφωνία και όχι τεμαχισμό» και τόνισε, πως, «το θέμα το μεγάλο είναι ο αλυτρωτισμός».

Η κυρια Κεφαλογιάννη ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία για το Σκοπιανό...




πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: