24.2.18

Σε διαβούλευση ν/σ για ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη παντού...

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 9 Μαρτίου έθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το...
σχέδιο νόμου για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής επικράτειας.

Με το νομοσχέδιο αυτό -που αποτελείται από 11 άρθρα- και τη διαβούλευση το υπουργείο επιχειρεί να δώσει λύσεις σε ένα σημαντικό ζήτημα που εδώ και πολύ καιρό έχουν θέσει οι τοπικές κοινωνίες, καθώς δρομολογείται η εξάλειψη των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος που αντιμετωπίζουν στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι.

«Οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς «άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Πλέον, κάθε πολίτης, όπου κι αν κατοικεί, αποκτά τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεόραση, αποκτά πρόσβαση σε ώριμες και νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να φέρουμε το “αύριο, σήμερα γιαόλους”. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις νέες τεχνολογίες εργαλείο για την άρση των ανισοτήτων και όχι έδαφος πάνω στο οποίο οι ανισότητες θα διευρυνθούν τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα λαμβάνουν επιχορήγηση, που προτείνεται να φτάνει τα 100 ευρώ εφάπαξ ανά νοικοκυριό, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί ώς τώρα περίπου 8.000 νοικοκυριά.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημειώνει ότι προωθούνται «πολιτικές οι οποίες έχουν στόχο την άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σημαντικού μέρους Ελλήνων πολιτών, ώστε να κάνουμε πράξη την ισότιμη συμμετοχή όλων στην επικοινωνία και την πληροφόρηση»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: