23.2.18

Ζητά λύσεις...


...προειδοποιεί με κινητοποιήσεις...

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), διαμαρτυρόμενη για...
τον τρόπο καθορισμού των συντάξεων των ναυτεργατών αλλά και τον επανυπολογισμό στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Καταγγέλλει τον νόμο 4387/2016 και ζητά την εξαίρεση των ναυτικών από τις διατάξεις του.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας απαιτεί «άμεσες και ουσιαστικές λύσεις» και όχι «ημίμετρα» και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να επανεξετάσουν όλα ανεξαιρέτως τα πάγια, φλέγοντα και γνωστά αιτήματα του κλάδου, και να δώσουν τις λύσεις που αρμόζουν για το καθένα, αλλιώς «θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση». Ταυτόχρονα καλεί τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, στον οποίο κατέθεσαν τις θέσεις τους.

Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι ο Τ. Πετρόπουλος τους απάντησε «αν διαφωνείτε υπάρχουν και τα δικαστήρια» και μετά από αυτή την εξέλιξη ζητούν εκ νέου την άμεση συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.

Τονίζουν ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας (Αριθ. Πρωτ.: Φ80000/οικ.10572/223/16-2-2018) προς τον ΕΦΚΑ καθορίζει παραπέρα δραματικές περικοπές στις συντάξεις των ναυτεργατών με βάση το νόμο 4387/2016, καθώς και των ήδη συνταξιούχων με τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: