21.2.18

«Ποτέ δεν είχα υπόθεση συγγενούς του κ. Πολάκη»...

Για συγκάλυψη του θανάτου μικρού παιδιού από τον Παύλο Πολάκη και την Μαρία Παπασπύρου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στον Άδωνη Γεωργιάδη απάντησε άμεσα η ίδια η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης τονίζοντας ότι...
δεν είχε ποτέ υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η Μαρία Παπασπύρου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθετήθηκε σημειώοντας ότι «Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη», ενώ επισήμανε ότι αύριο θα διερευνήσει για να δει που βρίσκεται η υπόθεση αυτή.

Χαρακτηριστικά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης δήλωσε:

Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή.
Όπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα.
Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προϊσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή δεν δίστασε να κατηγορήσει τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ότι «συγκαλύπτουν τον θάνατο» μικρού παιδιού: όπως ισχυρίστηκε, η κ. Παπασπύρου «κρατά στα συρτάρια της» το πόρισμα για το θάνατο τετράχρονου κοριτσιού στην Κρήτη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία συμμετείχε συγγενής του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ απάντησε και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης επισημαίνοντας «Προσπαθούν να πατήσουν στο θάνατο ενός κοριτσιού για να πλήξουν αυτούς που τους κυνηγούν. Ντροπή, αίσχος και ελεεινότητα να χρησιμοποιείς αυτό το πράγμα για να πλήξεις αυτούς που τους κυνηγούν. Αν βρεθεί ένας που να το πει, εγώ την επόμενη ημέρα θα παραιτηθώ».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: