28.2.18

Συνεχίζεται η συζήτηση με τους θεσμούς...

για τη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών...

Η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών αποτελεί το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα στα προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης, και...
ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και των θεσμών για το πώς θα προχωρήσει γρήγορα. Αυτό δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στις συναντήσεις δεν τίθενται τα ζητήματα για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και το χρέος, μόνον τα προαπαιτούμενα, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα του αφορολόγητου.

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είπε ότι δόθηκαν στους θεσμούς στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως «πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο». Ενώ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, επί της ουσίας παρέπεμψε τη συζήτηση στον όταν ορισθεί ο νέος υπουργός Οικονομίας.

Ερωτηθείς εάν θα δημιουργηθεί Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Τέλος, για τη στάση του ΔΝΤ ως προς την Ελλάδα, ανέφερε ότι αυτή έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: