22.2.18

Με δικό τους ψηφοδέλτιο στις δέκα κάλπες ΔΗΣΥ και το Ποτάμι...

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ψήφος των βουλευτών θα προσμετρηθεί ως άκυρη(φωτο)...

Με δικό τους ψηφοδέλτιο θα προσέλθουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού στις δέκα κάλπες που στήνει στο Κοινοβούλιο η κυβερνητική πλειοψηφία για...
την συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ψήφος των βουλευτών θα προσμετρηθεί ως άκυρη.

Το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο αναγράφει «ΝΑΙ στη σύσταση προανακριτικής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα κα τον Κανονισμό της Βουλής)».
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κυρία Φώφη Γεννηματά όσο και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησαν ότι επιθυμούν την σύσταση Προανακριτικής για τον ουσιαστικό και πλήρη έλεγχο της υπόθεσης και όλων των εμπλεκομένων, αλλά ξεκαθάρισαν πως δεν θα συναινέσουν στην απόπειρα της κυβέρνησης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Την άρνηση να μετέχει σε ψηφοφορία παρωδία -όπως την χαρακτηρίζουν- θα εκδηλώσει πιθανότατα και η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνουν στην αίθουσα, αλλά δεν θα προσέλθουν στις κάλπες.

Επιφυλάξεις για την στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία έχουν δηλώσει και από το κόμμα της Ενωσης Κεντρώων, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι βουλευτές της προσανατολίζονται στο «παρών».

Στην διαδικασία θα μετέχουν κανονικά, υπερψηφίζοντας την κυβερνητική πρόταση, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: