13.2.18

Νεκροί τρεις πρόσφυγες από ναυάγιο στον Έβρο...

Τη ζωή τους έχασαν τρεις πρόσφυγες, εκ των οποίων δύο παιδιά, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν την Τρίτη ανετράπη, στην...
προσπάθεια τους να περάσουν τον Έβρο από την Τουρκία, μαζί με άλλους πέντε. Από τους επιζήσαντες οι τέσσερις μέχρι στιγμής αγνοούνται, ενώ ο όγδοος πρόσφυγας κατάφερε να περάσει στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης και Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το σκάφος στην απόπειρα του να περάσει τον Έβρο την Τρίτη αναποδογύρισε με αποτέλεσμα οχτώ άνθρωποι που επέβαιναν να φωνάζουν για βοήθεια. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις φωνές και κάλεσαν τις τοπικές δυνάμεις της χωροφυλακής.

Οι διασώστες στις προσπάθειες τους να σώσουν τους πρόσφυγες, ανέσυραν τρία πτώματα, από τα οποία δύο ανήκαν σε παιδιά ηλικίας 12 και 4 ετών.

Ένας από τους επιζήσαντες κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα, όμως η AFAD συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού των υπόλοιπων τεσσάρων, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα ισχυρά ρεύματα να δυσκολεύουν το έργο της...
 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: