28.2.18

''Απειλές και προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα''...

Συμβολαιογράφοι για πλειστηριασμούς: Απειλές και προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα...δηλώνουν οι συμβολαιογράφοι για τους πλειστηριασμούς...

Τη δική τους εκδοχή για τον πλειστηριασμό ακινήτου στο Μενίδι για τον οποίο διαμαρτύρονται συλλογικότητες, δίνουν με...
ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλοντας παράλληλα ότι στοχοποιούνται.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε στο εξής απειλές και εκβιασμούς τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας όσο και για το νόμιμο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα μας να ενημερώνουμε τόσο τους άμεσα και νόμιμα εμπλεκόμενους στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσο και την κοινή γνώμη αναφορικά με την εξέλιξη των πλειστηριασμών. Οι απειλές και οι προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και αφορά κατοικία στο Μενίδι ανεστάλη κατόπιν σχετικού εγγράφου που απέστειλε στη συμβολαιογράφο η επίσπευδουσα τράπεζα.

Για τη σχετική εξέλιξη η οικογένεια και πιο συγκεκριμένα η κόρη του οφειλέτη είχε ενημερωθεί ήδη από χθες από τη συμβολαιογράφο, η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει τον πλειστηριασμό. Η ίδια η συμβολαιογράφος ενημέρωσε επίσης την κόρη του οφειλέτη και για το σχετικό έγγραφο της τράπεζας. Μετά λύπης μας λοιπόν για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, γεγονός που έχει αρχίσει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι είτε επιδιώκουν σκοπίμως να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς τελικά να προσδίδουν κάποια ουσιαστική συνδρομή και αρωγή προς το δημόσιο συμφέρον, είτε εξυπηρετούν μικροκομματικά, μικροπολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα.

Επιπρόσθετα, η εμμονική αυτή στάση τους να στοχοποιούν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των πράξεων τους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε στο εξής απειλές και εκβιασμούς τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας όσο και για το νόμιμο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα μας να ενημερώνουμε τόσο τους άμεσα και νόμιμα εμπλεκόμενους στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσο και την κοινή γνώμη αναφορικά με την εξέλιξη των πλειστηριασμών.

Οι απειλές και οι προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα. Ως γνωστόν στην δημοκρατία μας ο νομοθέτης παρέχει τα νομικά εκείνα μέσα να απαντήσουμε σε απειλές και εκβιασμούς. Προς το παρόν επιλέγουμε να ασχοληθούμε με την ουσία των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών»...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: