28.2.18

Ντέπυ Γκολεμά ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τον ρόλο της γνωστής τηλεκριτικού ζήλεψε, καθώς φαίνεται, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και...

με ανοιχτή επιστολή κριτικάρει την εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρώτη Γραμμή» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη.

Αφορμή, το ρεπορτάζ της εκπομπής για τη θεατρική παράσταση «Jesus Christ Superstar» που παίζεται παντού στον κόσμο εδώ και δεκαετίες αλλά μόνο στην Ελλάδα, εν έτει 2018, συναντά την αντίδραση θρησκευτικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων. Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ που έχει καταθέσει μήνυση στους συντελεστές του έργου (άλλος Σαμαράς μάς βρήκε...).

«Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου» γράφει ο τηλεοπτικός κριτικός, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. «Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας».

Και λέει κι άλλα, κωμικοτραγικά κι εξόχως γραφικά ο κ.Αμβρόσιος (ΕΔΩ όλο το κείμενο). Στο τέλος μάλιστα καταγγέλλει ακόμα και το ύφος του παρουσιαστή: «Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ;». Η Μαίρη Πολλάλη ευτυχώς τη γλίτωσε...

Ακόμα, πάντως, δεν τους αφόρισε. Αλλά έχει μία προτροπή για εμάς: «Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ. Είναι απαράδεκτη».

Λόγια αγάπης, χριστιανικά... 


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: